Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg


TRAFİK HAFTASI’NDA MECLİS ÜYELERİ DE GÖREVDEYDİ

Çocuk Meclisi üyeleri, Karayolları ve Trafik Haftasında da görev alarak, Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte “çocuk polisler trafik denetiminde” çalışmasının bu döneme ait üçüncü ayağını gerçekleştirmiş oldular

Çalışmaya katılan 112 Acil Sağlık hizmetleri ekipleri de, meclis üyeleriyle birlikte, vatandaşlara çeşitli sorular yönelterek, ambulans hizmetleri, 112 acil hattı ve sıklıkla ihlal edilen kurallara dikkati çekerek, “TRAFİKTE YAŞAMA YOL VER” diye seslendiler.

Trafik denetim çalışmaları sırasında bile kaldırımdan inerek bekleyenleri, yaya geçitlerinin sağını kullanmayanları, yeşil ışıkta karşıya geçmeye çalışanları dur-geç levhalarıyla, megafonla uyarmaya çalışan çocuklar, büyüklerin kurallara uymadıklarını gözlemlediklerini belirttiler. Kamyonlar Kızılay trafiğine giren bir araca da ceza yazan meclis üyeleri, verimli bir çalışma daha gerçekleştirdiklerini ifade ettiler.

11. Dönemden bugüne dek yılmadan sürdürdükleri denetimlerde, trafik kurallarının önemine dikkat çekmeye çalıştıklarını belirten meclis üyelerine gerek basınının gerekse vatandaşların ilgisi büyük oldu. 

Meclis üyeleri, hem 112 acil hizmetlerinde hem de trafikte, her tür hava koşulunda çalışan sağlık ve trafik ekiplerine teşekkürlerini belirttiler ve görevlerinde başarılar dilediler.

ÇOCUK MECLİSİ