Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BULTEN

TRAFİK DENETİMLERİ SÜRÜYOR

22. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, trafik denetimlerini sürdürüyor

İkinci gurup çalışmasını gerçekleştiren çocuklar, trafik kurallarına uymayan sürücüleri ve yayaları, kurallara uymaları konusunda yılmadan uyarmaya devam ediyorlar.

Büyük bir heyecanla başladıkları çalışmaları Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleriyle gerçekleştirdikleri çalışmada, 20 meclis üyesi görev aldı.

Çocuklar, gerek ellerinde taşıdıkları pankartlar, gerekse sesli uyarılarla, kırmızı ışığa uymayanları, kaldırımdan inerek bekleyenleri, yaya geçidinin sağını kullanmayanları, emniyet kemeri takmayanları uyardılar, kuralları hatırlattılar. Yayalara ve sürücülere çeşitli sorular da yönelten meclis üyeleri, genelde doğru olmayan cevaplarla karşılaştıklarını ve tüm uyarılara, hatırlatmalara rağmen büyüklerin kurallara uymamaktaki ısrarını anlayamadıklarını ifade ettiler.

11.Dönemde alınmış olan Çocuk Meclisi Kararı doğrultusunda 11 yılı aşkın süredir devam etmekte olan çalışmada meclis üyeleri, bu kararı alan geçmiş dönem üyelerini anarak, “ iyi ki bu kararı almışlar ve iyi ki bu karar hayata geçirilmiş” dediler.

Meclis üyeleri, Mayıs ayın içerisinde de denetimleri devam ettirmeyi planlıyor.

ÇOCUK MECLİSİ