Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg


SINAV KAYGISINA KARŞI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 22. Dönem faaliyetleri kapsamında Aile Seminerlerinin dördüncüsü gerçekleştirildi

Ankara İl Halk Sağlığı Müdürlüğü uzmanlarından Sosyal Hizmet Uzmanı, Aile Danışmanı Fayık YURTKULU’nun konuşmacı olarak katıldığı seminere, komisyon toplantılarında çalışmaları devam eden meclis üyelerinin velileri katıldı. Anneler Günü’ne denk gelmesine rağmen seminere velilerin ilgisi büyüktü.

Sınav kaygısı, kaygıyı oluşturan nedenler, öğrenilenleri kullanmanın önündeki engeller, ailelerin yaklaşımları, sınav kaygısının belirtileri gibi önemli konuları anlatan YURTKULU; bulaşıcı özellik gösteren kaygı davranışlarında, aileler ve çocuklar için çözüm önerilerini paylaştı; “çocuğun kapasitesine uygun hedef koymanın“ önemini vurgulayarak,  ailelere “kendi özlemlerinizle çocuğunuzun sınırları arasında gerçekçi bir denge kurun” dedi ve gerçekçi beklentiler içerisinde olunmasının önemine değindi.

Olumsuz disiplin ve ceza örneklerine de değinen Yurtkulu, “çocukların çalışma isteğini arttırmak ve çalışmaya teşvik için kaygı yükseltici yaklaşımlardan kaçınmak” gerektiğini, çocukların çabalarının takdir edilmesinin önemini vurgularken, olumsuz tutumlardan örnekler de vererek sınav kaygısının azaltılmasına yönelik değerli bilgiler verdi;  ailelere önemli tavsiyelerde bulundu.

ÇOCUK MECLİSİ