Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
11.01.2017

PTT MÜZESİNDE DRAMA ETKİNLİĞİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi 22. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, PTT Müzesi’nde drama etkinliğine katıldılar

Ankara Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen Çocuk Dostu Şehir Ankara çalışması kapsamında düzenlenen etkinliğe davet edilen 22. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, Drama Lideri – Çocuk Dostu Şehir Çankaya İlçe Koordinatörü Selda Doğan’ının yürüttüğü drama etkinliğine katıldılar

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İhsan YALÇINKAYA ve Çankaya İlçe Şube Müdürü Methi ÇELİK ‘in ve ilçe koordinatörlerinin katılımlarıyla gerçekleşen etkinlikte, Çocuk Meclisi 22. Dönem Başkanı Ayşe Dila KARAKAYA ve komisyon üyelerinden oluşan 18 kişilik bir gurup, ilk kez bir drama etkinliğini müzede gerçekleştirmiş oldular.

Müzede edindikleri bilgileri guruplar halinde canlandıran çocuklar, hem PTT tarihine bir yolculuk yaptılar, hem de drama teknikleriyle, geçmişle bugün arasında özel bir bağ kurmuş oldular.

Aileleriyle bu önemli müzeyi tekrar ziyaret etmek istediklerini ifade eden meclis üyeleri, oyunla öğrenmenin keyfini yaşadılar. Okullarda da derslerin bu gibi katılımcı tekniklerle öğretilmesinin daha yararlı olacağını vurgulayan çocuklar, sınav haftasının yorgunluğunu da bir nebze olsun hafifletmiş oldular.

ÇOCUK MECLİSİ