cocuk_meclisi_banner_1.jpg

MECLİS ÜYELERİ ZABITA DENETİMLERİNE KATKI SAĞLADI

22. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekiplerinin çalışmasına katkı sağladı.

12 kişilik çocuk zabıta ekibi, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri ile birlikte, “Bilinçli Tüketici Bilinçli Tüketim” başlıklı bir farkındalık çalışması gerçekleştirdi.

Kızılay’da, iki fastfood restoranı ile bir de kuruyemiş satış noktasında çalışma yapan meclis üyeleri, müşterilere “en iyi denetçi tüketicidir” sloganı ile, mal ve hizmet alımlarında dikkat edilmesi gereken bilgileri, üreticilerin sorumluluklarını, ürün güvenliği, tüketici sözleşmeleri v.b gibi bilgileri içeren broşürlerle, bilinçli tüketici rehberlerinin de yer aldığı çantalar dağıttı.

12. Dönemde Çocuk Meclisi’nin almış olduğu “Çocuk Zabıta” uygulamasına yönelik karar doğrultusunda çalışmalarını devam ettiren çocuklar, ürünlerin son kullanma tarihleri, ambalajların yırtık olmaması, açıkta bırakılmaması gibi konularda denetimler yaptılar, fark ettikleri eksikleri zabıta ekibindeki görevlilere ve ilgililere bildirdiler.

Çocukların çalışması vatandaşların da büyük ilgisini çekti.

ÇOCUK MECLİSİ