Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
MECLİS ÜYELERİ TRAFİKTE

Büyükşehir Belediyesi 22. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, “Çocuk Polisler Trafik Denetiminde” çalışması gerçekleştirdi.

11. Dönem’de alınmış olan Çocuk Meclisi Kararı gereği, 11 yıldır, trafik kurallarına dikkat çekmeye, farkındalık yaratmaya devam eden Çocuk Meclisi, büyüklerce kurallara uyulmadığını; en temel kuralların bile ihlal edildiğini görmekten dolayı üzüldüklerini ve şaşırdıklarını ifade ettiler. 

Yayaları, özellikle kaldırımdan inerek beklememeleri, yaya geçidinden geçerken kendilerine göre sağ tarafı kullanmaları konusunda uyarak çocuklar, ayrıca yönelttikleri sorularla hem bilgilerini tazelediler hem de doğru cevap verenlere ufak hediyeler verdiler. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleriyle 11 yılı aşkın süredir devam eden işbirliği çerçevesinde bu dönemde de heyecan dolu, güzel bir trafik denetimi deneyimi yaşayan çocuklar, megafonla, tabelalarla, dur-geç işaretleriyle Kızılay trafiğine özel bir renk katarken, yaptıkları ikazlarla büyüklerin kural tanımazlıklarının önüne geçmeye çalıştılar.

Çocuklar polis ekiplerinin denetiminde guruplar halinde yürüttükleri çalışmada, emniyet kemeri takmayan sürücüleri uyarmayı da ihmal etmediler. Kurallara uyanlara ufak hediyeler vererek, bugünü ve kuralları hatırlamaları için, polis ağabey ve ablaları ile katkı sunmaya çalıştılar.

Meclis üyeleri, denetimlere Mayıs Ayına kadar devam edecek

ÇOCUK MECLİSİ