Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg


MECLİS ÜYELERİ TRAFİK  DENETİMLERİNİ SÜRDÜRDÜ

Ankara Büyükşehir Belediyesi 22. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, dönemin son gurup çocuk polis çalışmasını tamamladılar.

11 meclis üyesi, Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleriyle yaya ve araç trafiğini denetlediler, 11 yıldır devam eden farkındalık çalışmalarına bir yenisini daha eklediler.

Yayalara ve sürücülere çeşitli sorular yönelterek bilenlere, trafik polisi abi ve ablalarıyla birlikte günün anısına ufak hediyeler veren çocuklar bir saat boyunca, trafik kurallarına ve özellikle de emniyet kemerinin takılmasının önemine dikkat çekmeye çaltılar. Yaya geçitlerinin sağ tarafının kullanılması ve yeşil ışığın kaldırımdan inmeden beklenmesi konusunda da sesli uyarılarda bulunan çocuklar, aldıkları tavsiye kararları kadar, uygulamalı çalışmaları ile de örnek ve öncü olmayı sürdürdüler.

Nisan Ayı’nda başlayan Çocuk Polis çalışmasını dört gurup halinde tamamlayan Meclis üyeleri, büyüklerin tüm uyarılara rağmen kurallara uymamalarını anlayamadıklarını vurgulayarak, çalışmadan duydukları heyecanı ve mutluluğu da belirttiler ve böyle güzel bir Meclisi kendilerine armağan eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK’e bir kez daha teşekkür ettiler.

ÇOCUK MECLİSİ