Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

İLK ÇOCUK MECLİSİ , İLK ÇOCUK KÜTÜPHANESİ’NDE

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Ali Dayı Çocuk Kütüphesi’ni ziyaret etti.

Emekli Vali Merhum Hamdullah Şükrü KENANOĞLU’nun vasiyeti üzerine, manevi babası anısına 1985 yılında çocuk kütüphanesi olarak hizmet vermesi şartıyla Bakanlığa bağışlanan kütüphaneyi ziyaret eden meclis üyeleri,   ilk kez geldikleri kütüphanede güzel ve verimli bir zaman geçirdiler.

Bu gibi çocuk kütüphanelerinin çoğaltılması gerektiğini vurgulayan çocuklar, dekoru, bahçesi, mobilyaları ve kitaplıklarıyla tamamen çocuklar düşünülerek tasarlanmış, girişi okul öncesi çocuklara, ikinci katı ise 7-15 yaş gurubuna yönelik olarak düzenlenmiş bu rengarenk, iki katlı yapı içerisinde, kitapların arasında adeta kayboldular. Kütüphane yetkilileri tarafından bilgilendirilen meclis üyeleri, biran önce üye olmayı istediklerini ve her çocuğun bu kütüphaneyi mutlaka tanıması gerektiğini vurguladılar.

Çocuklara okuma bilinci ve kitap sevgisi kazandırması bakımından öncü ve örnek bir görev üstlenmiş olan kütüphaneyi her gün yaklaşık 100-150 çocuğun ziyaret ettiğini, 20.000 den fazla kitabın bulunduğunu anlatan ve meclis üyelerinin sorularını yanıtlayan yetkililer, çocuklar için kitaplar da tavsiye ettiler. Jules Verne, Bilgin Adalı, Behiç ve Sevim AK; Sait Faik Abasıyanık, Muzaffer İzgü, Aytül Akal, Samed Bahrengi, Fatih Erdoğan gibi yazarların isimlerini not eden çocuklar, arkadaşlarına da tavsiyelerde bulunacaklarını belirttiler.

Çocuklar, seçtikleri kitapları inceleme, sayfaları arasında gezinme, yeni kitaplarla tanışma imkanı buldukları ziyarette, çocuklar için hizmet veren, Ankara’nın ilk ve tek kütüphanesinde olmanın mutluluğunu yaşamış oldular

Çocuklar, Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK tarafından tüm çocuklara armağan edilmiş olan ilk Çocuk Meclisi’nin üyeleri olmaktan duydukları mutluluğu yinelerken, Ankara’daki bu gibi daha pek çok önemli yeri ziyaret ediyor olmaktan, yepyeni bilgiler edinmekten dolayı kendilerini şanslı bulduklarını da sözlerine eklediler.