cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
23.03.2016

ÇOCUK MECLİSİ’NiN FİDANLARI BÜYÜYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi 22. Dönem Çocuk Meclisi, fidan dikimlerine devem ediyor.

Çocuk Meclisi üyeleri, Ankara Orman Bölge Müdürlüğü’yle işbirliği içerisinde beş yıldan bu yana dikmekte olduğu fidanlara yenilerini ekledi.

Atatürk Orman Çiftliği alanı içerisinde gerçekleştirilen çalışmada, 100 adet çam fidanı diken çocuklar, fidanların toprağa hızla tutunmaları ve gelişmeleri için can suyu da verdiler.

Çocuk Meclisi üyeleri, yeşil bir çevre için katkı sağlamak ve ağaçların, ormanların önemini vurgulamak için devam ettirdikleri çalışmanın ardından, bugünün minicik fidanlarının 30-40 metrelik çam ağaçlarına dönüşeceğini düşündükçe heyecanlandıklarını ifade ettiler ve “artık bizim de bir dikili ağacımız” var sözünü yinelediler.

ÇOCUK MECLİSİ