Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

ÇOCUK MECLİSİ’NDEN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NA ZİYARET

Ankara Büyükşehir Belediyesi 22. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan ERDEM’i makamında ziyaret ettiler.

Başkan Ayşe Dila Karakaya ve komisyon temsilcileri, 10 kişilik bir heyetle gerçekleştirdikleri ziyarette, Çocuk Meclisi’nin son üç dönemde “Eğitim” konusunda almış oldukları kararların yeraldığı bir dosya sunarak, alınacak kararlara katkı sunmak istediklerini dile getirdiler.

Her meclis üyesinin ilettiği konulara, yöneltükleri sorulara açıklık getiren, ayrıntılı bilgiler veren Bakan Yardımcısı ERDEM;  “ziyaretinizle güne güzel başlamış olduk” diyerek çocuklarla sıcak ve yakın bir buluşma gerçekleştirdi.

Çocuklar, eğitimde fırsat eşitliği, mülteci çocukların eğitimi, okullardaki güvenlik-temizlik konuları, yeni müfredat gibi konularda merak ettiklerini Bakan Yardımcısı Orhan ERDEM’den bizzat öğrenme ve konuları doğrudan en yetkili makama iletme imkanı elde etmiş oldular.

Erdem, 53 kitapla ilgili çalışmaların web sitesinde yayınlanmakta olduğunu, 10 Şubat’tan itibaren yeni kitapların yazılmaya başlanacağı; Çocuk Meclisi’nin de önerilerini iletebileceklerini hatırlatırken, yeni müfredatla teknik ve ezbere dayalı bir yapı yerine, daha çok muhakemeye dayalı bir eğitimin hedeflendiğini vurguladı.

Başkan KARAKAYA’ nın sorusu üzerine, milletvekili olduğu dönemde sürdürmüş olduğu sokak çocuklarına yönelik komisyon çalışmalardan da söz eden Bakan Yardımcısı Orhan ERDEM; mülteci çocuklarla da ilgili konularda merak edilen soruları yanıtladı. Türkiye’de 3 milyona yakın mülteci ailenin bulunduğunu, yaklaşık 900 bin kadar eğitim verilmesi gereken çocuk ve gençten, halen 550 binine ulaşıldığını, savaştan kaçan bu çocukların eğitimlerini almaya devam ettikleri bilgisini verdi.  

Çocukların soruları üzerine, öğretmen atamalarında KPSS sınavında alınan puanın artık tek başına yeterli ve sağlıklı olmadığını ; son bir yıldır öğretmenlerin yeterliliklerinin bir komisyon tarafından da tespit edildiği yeni bir sisteme geçildiğini anlattı.

ERDEM; 12 yılda eğitim oranını geçmiş dönemlere oranla yükselttiklerini ve bu konuda önemli yok kat ettiklerini de belirterek, ilk ve orta öğretimde % 99 luk bir orana erişildiğinin, son on yılda 250.000 yeni derslik yapılarak eksiklerin giderilmeye devam ettiğini, 1 milyondan fazla öğretmen, 55.000 kadar ve 18 milyon kadar öğrencisi olan sistem içerisinde ortaya çıkabilecek sorunların çözümü için de yoğun bir çaba sarfedildiğini belirtti.

Bakanlık bünyesinde, çocukların görüş ve önerilerini doğrudan iletebilecekleri “Çocukların Sesi” gibi bir birim açılması önerisini de değerlendirebileceklerini ifade eden ERDEM; meclis üyelerine, iyi bir eğitim almaları, zamanlarını verimli kullanmaları tavsiyesinde de bulunduktan sonra hep birlikte anı fotoğrafları çektirildi.

Ayşe Dila KARAKAYA; Bakan Yardımcısı ERDEM’in Konya Akşehir’li olması da sebebiyle, esprileriyle tanınan “mizah kahramanı” Nasrettin HOCA’nın sözleri ve fıkralarıyla daha da renkli hale gelen toplantının sonunda, Büyükşehir Belediyesi’nin yayınları ve tanıtım dokümanlarının yeraldığı bir anı çantası takdim ederken, kendileri için hazırlanan hediyeleriyle Bakanlık’tan ayrıldılar

Çocuklar, kendilerini ilgilendiren her konuda görüşlerini rahatlıkla ifade edebildikleri, tavsiye kararları aldıkları Çocuk Meclisi’ni kendilerine armağan eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK başta olmak üzere, emeği geçen tüm eğitmenlerine ve İdarecilerine bir kez daha teşekkür ederek, gerçekleştirdikleri ziyaretten uydukları mutluluğu da dile getirdiler 

ÇOCUK MECLİSİ