Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg


ÇOCUK MECLİSİ’NDE VEDA GENEL KURULU

Ankara Büyükşehir Belediyesi 22. Dönem Çocuk Meclisi 9. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı

22. Dönem’in son genel kurul toplantısı ile yıllık çalışma takvimi tamamlandı.

Toplantı, “Bir Dönem Böyle Geçti” sunumu ile başladı.

Meclis açılış konuşmasını yapan Başkan Ayşe Dila Karakaya “artık benim için asla unutamayacağım üç senelik başkanlık maceramın, yaşım gereği sonuna gelmek üzereyim Çocuk Meclisi platformunda sizlere son kez sesleniyorum. Bu yüzden bir yanım buruk. Benim için burada ailemden hiçbir farkı olmayan insanlardan ayrılmak eminim ki hiç kolay olmayacak. Bana ve tüm meclis arkadaşlarıma bu imkanı verdiği için Belediye Başkanımız Melih Gökçek'e tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Burası bana sonsuz kapılar açtı ve bunlardan bazıları başarıya, bazıları dostluğa, bazıları da haklarımıza çıktı. Eğer ben üç senedir bu tecrübeyi edindiysem herkesten önce sizin sayenizdedir. Yürüdüğüm bu yolda önümü açtığınız ve benimle olduğunuz için sizlere gerçekten minnettarım.” dedi.

Meclis üyeleri, son toplantılarında mecliste geçirdikleri zamana ilişkin duygu ve düşüncelerini paylaşırken, dile getirdikleri en büyük dilek, bir sonraki dönem seçimlerine katılarak Meclis’e yeniden üye olmak yönünde idi.

Başkanlık Divanı’nın hazırladığı gösterilere büyük bir coşkuyla katılan çocukların sevincine ortak olan aileleri de onlarla birlikte eğlenirken unutulmaz bir gün geçirdiler. Çocuklar, şiirler, şarkılar, danslar, mini yarışmalar, canlandırmalar ve enstrümanlarından yayılan melodilerle rengarenk ve eğlence dolu bir genel kurul toplantısı gerçekleştirdiler.

Meclis üyeleri, 22. yıldır çocukların sesi olmayı sürdürürken, Ankara’daki 9-14 yaş gurubu çocukları yeni dönem seçimlerine katılmaya davet ederek, her çocuğun bu eşsiz deneyimi yaşamaları gerektiğini bir kez daha hatırlattılar.

ÇOCUK MECLİSİ