cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

ÇOCUK MECLİSİ TRT RADYOSU’NDAN SESLENDİ

Çocuk Meclisi TRT Radyosu’nun konuğu oldu.

TRT Ankara Kent Radyosu KENT GÜNDEMİ Programında, Özgür YILMAZ’ın konuğu olan Ankara Büyükşehir Belediyesi 22. Dönem Çocuk Meclisi Başkanı Ayşe Dila KARAKAYA, Bilim Teknoloji Komisyonu Başkanı Enes Burak ATAY ve Meclis İdarecisi Fatma Öksüzoğlu, Çocuk Meclisi hakkında bilgiler verdiler

Çocuk Meclisi’nin başvuru ve seçim dönemleri, komisyon çalışmaları, meclis faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan, Meclis Üyesi olmanın kazanımlarını ifade eden çocuklar, “Ankara Çocuklarının Sesi” olma görevini bir kez daha yerini getirerek, daha çok çocuğa ulaşmak için soruları yanıtladılar. 9-14 yaşlar arasında ilk ve ortaokul öğrencilerini, yeni dönemde Çocuk Meclisi’ne davet eden Başkan Karakaya, Meclis’te üç yıl üst üste seçilmiş bir başkan olarak deneyimlerini ve çocuk haklarının anlaşılmasında meclisin rolünü vurgularken, Enes Burak ATAY, Çocuk Meclisi sayesinde ilk kez böyle bir radyo programından sesini duyurma imkanı elde ettiğini, meclis üyesi olduktan sonra kendisini çok daha iyi ifade edebildiğini vurguladı.

Meclis Üyeleri, konuk oldukları Kent Gündeminden tüm çocukların 23 Nisan Ulusla Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladılar

ÇOCUK MECLİSİ