Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
ÇOCUK MECLİSİ TRT MÜZESİNİ ZİYARET ETTİ

22. DÖNEM ÇOCUK MECLİSİ üyeleri, yarıyıl tatillerini Meclis faaliyet programlarıyla daha renkli geçiriyorlar

TRT Yayıncılık müzesine giden çocuklar, rehberler eşliğinde gerçekleştirdikleri ziyarette yayıncılık tarihine bir yolculuk yaptılar.

Komisyon ve Genel Kurul toplantılarını devam ettiren Çocuk Meclisi, Başkent Ankara’nın önemli müzelerini ziyaret ederek hem güzel ve verimli bir tatil geçiriyorlar hem de daha önce görmedikleri yerleri görme imkanı elde ediyorlar

Radyo Drama ve Televizyon Stüdyolarını gören, ilk televizyon ve radyo yayınları hakkında bilgiler edinen çocuklar, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 1933 yılında 10. Yıl Nutku’nu okuduğu  mikrofonu gördüler, radyolardan 1927 yılında yapılan ilk anonsu dinleme imkanı elde ettiler.

Bugünün modern teknolojilerinin çok öncesine yolculuk yapan ve zaman zaman şaşkınlıklarını da gizleyemeyen meclis üyeleri, siyah beyaz televizyon yayıncılığında kullanılan kameraları, montaj cihazlarını gördükten sonra, Televizyon Stüdyosunda ise, yayın süreçleri hakkında yepyeni bilgiler edindiler. Çocuk Koridorunda, “Oyun Gemisi”; “Susam Sokağı”; “Oyun Treni” gibi 1970’ lerin öncü çocuk programları ve karakterleriyle de buluşmaktan büyük bir keyif alan çocuklar, Blubox sistemiyle tanıştıkları Sanal Stüdyo’dan çok etkilendiklerini belirttiler. TRT’nin ilk televizyon spikeri merhum Zafer Cilasun’un hologram tekniğiyle oluşturulan görüntüsüyle karşılaşmanın kendileri için çok farklı bir deneyim olduğunu da belirttiler.

Çizgi film canlandırma teknikleri hakkında da bilgiler edinen çocuklar, ilk kez geldikleri müzeden kendilerine armağan edilen TRT Çocuk Kitaplarıyla ayrılırken, kendilerine detaylı bilgiler veren Müze yetkililerine ve rehberlere, teşekkür amacıyla bir anı çantası vermeyi de ihmal etmediler.

Meclis Üyeleri, 29Ocak Pazar günü Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirmek üzere, yeniden bir araya gelecekler.

ÇOCUK MECLİSİ