Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg


ÇOCUK MECLİSİ SEMPOZYUM KİTABINDA

TBMM Kamu Denetçiliği Kurumu’nun 2 - 3 Mart tarihlerinde düzenlediği, 40 ülkeden ombudsmanların katılımıyla gerçekleşen “Göç ve Mülteciler“ konulu IV. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu Kitabı‘nda Çocuk Meclisi’nin soru ve görüşleri de kayıtlara geçti.

Sempozyumda yeralan tüm konuşma ve sunumlarının yeraldığı kitapta, 22. Dönem Çocuk Meclisi Başkanı Ayşe Dila Karakaya’nın 3 Mart tarihli II. Gün II. oturum kayıtlarına geçen sorusu da bulunuyor.

Kamu Başdenetçisi Sayın Şeref MALKOÇ’un, KDK Çocuk Ombudsmanlığı hakkında bilgi edinme ziyaretlerinde bizzat davette bulunduğu Çocuk Meclisi, gerek açılış töreni gerekse, ikinci gün oturumlarına katılmış, önemli bilgiler edinmiş idi.

Oturum Başkanı Gazeteci Balçiçek İLTER’den söz isteyen 22. Dönem Başkanı KARAKAYA’nın “Biz arkadaşlarımla, Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nden geliyoruz. Ben Çocuk Meclisi Başkanıyım üç yıldır. Başından beri çok merak ettiğim bir soru vardı ve ben o soruyu şimdi bütün arkadaşlarım adına sormak istiyorum. Yabancı ombudsmanlara da sormak istediğim bir soru bu. Dün açılış konuşmasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN “biz bu konu hakkında sadece elimizi değil, tüm gövdemizi taşın altına koyduk “ demişti. Şu anda 2,5  milyon çocuk mülteci olduğu biliniyor ve bu sayının 1,5 milyonu bizim ülkemizde. Ancak Çocuk Hakları Evrensel Bildirisini imzalayan birçok ülke, bırakın çocukların tamamını kabul etmek, sınıra gelen çocukları bile çevirmektedirler” Ben bu hareketin yanlış olduğunu bütün arkadaşlarım adına düşünüyorum. Sorum şu: Bu sorunun çözümü için nelere yapılabilir ve bu durum aslında Evrensel Bildiri’ye de aykırı değil mi?” Sorusu karşısında gururlandığını ve umutlandığını belirten İLTER’in söz verdiği Bosna Hersek Ombudsmanı ‘nın yanıtı da diğer tüm sunumlar gibi kitapta yerini aldı.

Başkan Ayşe Dila KARAKAYA bu vesileyle, 29 Haziran 2012 tarihinde kurulmuş olan Kamu Denetçiliği Kurumu’nun kuruluş yıldönümü’nü kutlayarak, 20 Haziran Mülteciler Günü’ne denk gelen Seminer Kitabı için Çocuk Meclisi ve kendi adına bir kez daha teşekkürlerini sundu ve tüm çocuklara www.kdkcocuk.org.tr sayfasını ziyaret etmeleri için de hatırlatmalarda bulundu.

ÇOCUK MECLİSİ