Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

ÇOCUK MECLİSİ LÖSEV’LE BULUŞTU

Ankara Büyükşehir Belediyesi 22. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, Genel Kurul Toplantısı öncesi  LÖSEV yetkililer ile buluştular

“Kansere Karşı Farkındalık ve Doğru Beslenme” Seminerine katılan meclis üyeleri ve aileler, Lösemili Çocuklar Vakfı  Yetkilileri Macide ERCAN ve Şeyma Ayhan’ın vermiş olduğu değerli bilgileri öğrenme imkanı elde ettiler.

Ailelerin de yoğun katılım sağladığı seminerde, sağlıklı beslenme, beslenmede yapılan yanlışlar, kanserin sebepleri ve dikkat edilmesi gereken konulara yer verildi. Çocuklar, seminerde anlatılanların ardından, çok sevdikleri ve sıklıkla tükettikleri cipsleri, boyalı şekerleri, aromalı yiyecekleri, şekeri, tuzu, salam-sosisleri daha az tüketmeye çalışacaklarını ve annelerinin ev yemeklerini tercih edeceklerini ifade ettiler..

Soruların da yanıtlandığı seminde meclis üyeleri, kendileri de birer gönüllü olarak çalışacaklarının sözünü vererek, seminerin kendi okullarında da düzenlenmesi amacıyla harekete geçeceklerini belirttiler

Aileleri veya yakınları arasında kanser hastası olan meclis üyeleri, 1998 yılında, Dr. Üstün EZER tarafından lösemili çocukları tedavi etmek amacıyla kurulmuş  ve tamamen gönüllülük esasına göre, ücretsiz biçimde hizmet veren LÖSEV’in çalışmaları hakkında önemli bilgiler edindiler.    Binlerce çocuğu ve ailesini yaşama döndürmeyi başarmış, kurduğu modelle Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi Özel Danışmanlık statüsüne kabul edilmiş olan LÖSEV’in, tedavi gören çocuklara eğitim ve tedavi imkanı sağlayan Köy’ünü, artık yetişkinlere de hizmet veren Lösante Hastanesini de her yıl olduğu gibi bu yıl da en kısa zamanda ziyaret edeceklerini belirten meclis üyeleri, hepbirlikte anı fotografı çektirdiler; yetkililere çalışmaları için teşekkür ettiler.

Çocuk Meclisi, çocukların sesi olmak için, çocukları ilgilendiren konularda bilgi ve deneyimlerini her gün biraz daha genişletirken, hem daha verimli kararları alıyor hem de hem de görevlerini çok daha bilinçle yerine getiriyorlar.

ÇOCUK MECLİSİ