cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
ÇOCUK MECLİSİ GAZETECİLERİ UNUTMADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi 22. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, SABAH Gazetesine bir ziyaret gerçekleştirdiler

Sabah Ankara Eki çalışanlarıyla buluşan meclis üyeleri, hazırlanmakta olan sayfa tasarımı hakkında bilgiler edindiler; kültür-sanat ve eğitim haberleri hazırlayan muhabirlere, gazetecilik mesleğine ilişkin sorular yönelttiler.

Dünyanın her yerinden her koşulda doğru haber iletmek için çalışan gazetecileri bu özel günlerinde unutmayan Çocuk Meclisi, Başkan Ayşe Dila Karakaya’nın verdiği bilgilerle hem, Ankara Çocuklarının Sesi olma görevini 22 yıldır sürdürmekte olan öncü rol hakkında bilgiler verdiler, hem de medyada çocuklara ve meclis haberlerine daha çok yer verilmesine ilişkin taleplerini ileterek, “Çocuk Dostu Medya “ nın önemini bir kez daha vurgulayarak, Çocuk ve Medya Raporun kitapçığını, yönetime iletilmek üzere teslim ettiler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK tarafından 1995 yılında  kurulduğu ilk günden bu yana, çocukları ilgilendiren her konuda kararlara katılım hakkının ve çocuk haklarının savunucuları olan Çocuk Meclisi üyeleri, Çocuk Hakları Sözleşmesinin, gazete eki olarak dağıtılması önerisiyle birlikte, bir çocuk sayfası hazırlanması gereksinimlerini de dile getirdiler.

Çocuk Meclisi, 22. dönem faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürmeye devam ediyor

ÇOCUK MECLİSİ