Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg


ÇOCUK MECLİSİ, ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ’NDE

Ankara Büyükşehir Belediyesi 22. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri,  bilimin izinde.

Meclis üyeleri, Ankara Üniversitesi Çocuk Üniversitesi eğitim programları içinde yer alan ve 4., 5. 6. Sınıflara yönelik “Yaşamın Şifresi DNA” dersine katıldılar.

Meclis üyeleri, 2013 yılı Genç Bilim İnsanları ödüllü, Harward Üniversitesi’nde değerli çalışmalar yürütmekte olan Biyoteknoloji Enstitüsü Merkez Laboratuarı Proteomiks Birimi sorumlu öğretim üyesi  Doç Dr. Duygu ÖZEL DEMİRALP’ın güzler yüzlü anlatımıyla, laboratuarda yapılan derste son derece değerli bilgiler öğrendiler.

“Moleküler biyolojinin ve kalıtımın temeli olan DNA molekülünün çocuklara anlatılması” için hazırlanan derste Doç. Dr. Demiralp, tüm canlıların farklı ve eşsiz DNA dizilimine sahip olduğunu anlattı; epitel dokudan alınan DNA izolasyonuyla DNA’nın görünür hale getirilmesi deneyini büyük bir heyecanla gerçekleştiren çocuklara, konuyu daha iyi anlamalarına yardımcı olan bir de video gösterimi sundu. Çocuklara ayrıca günün anısı olarak çilek dna sının yeraldığı minik kolyeler de  hediye edildi.

Programın sonunda katılım sertifikalarını alan meclis üyeleri, bugüne dek görmedikleri pek çok yeri görme imkanı elde ettikleri ve unutulmaz deneyimler yaşadıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, kendilerine bu meclisi armağan eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e ve Meclis İdarecilerine bir kez daha teşekkür etmeyi ihmal etmediler.

Çocuk Meclisi, 22 yıllık deneyimi ve çalışmaları ile örnek olmaya devam ediyor

ÇOCUK MECLİSİ