Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

“ÇOCUK GÖRÜR, ÇOCUK YAPAR”

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nde ailelere yönelik seminerler devam ediyor

Ankara İl Halk Sağlığı Müdürlüğü‘nden uzmanların katılımıyla devam eden seminerlerin ikincisi 9 Nisan Pazar günü gerçekleştirildi.

Meclis üyelerinin komisyon toplantıları devam ederken, velilerin bekleme sürelerini verimli geçirmeleri amacıyla düzenlenen seminerde “Davranış Problemleri ve Anne-Baba Tutumları“ ile “Çocuklara Olumlu Davranış ve Özgüven Kazandırma ” konuları ele alındı.

Aileler, psikolog Dr. Funda AKÇiL ‘in sunumunu dikkatle dinlediler ve sorularına cevap aradılar. Çocukların psikolojik gelişimleri ile ana baba tutumlarının ilişkili olduğunu belirten Akçil,  sevgi ve eğitimin ilk kazanıldığı ortam olan aile içerisinde, ana babanın olumsuz tutumlarının çocuklar üzerindeki etkilerini sıklıkla yaşanan örnekler üzerinden anlattı.  Aşırı sevgi kadar, yetersiz sevginin de çocuk üzerindeki olumsuz etkileri hakkında bilgiler veren AKÇİL; aşırı sevgi, aşırı disiplin, sıkı veya gevşek eğitim ya da yetersiz sevgi, aşırı disiplinin gibi tutumların; ödül ceza mekanızmalarında yapılan yanlışların, çocukların özgüveni üzerindeki etkilerini, ortaya çıkabilecek davranış bozukluklarını anlattı, “ceza geçici bir  çözümdür” mesajını verdi.  

Aile içi kutuplaşmalar, kardeşler arasında ayırımcılık gibi diğer olumsuz ana baba tutumlarının da açıklandığı seminerde veliler, yaşadıkları sorunlar karşısında nasıl davranacaklarını bilemedikleri konuları danışma fırsatı elde ettiler. Veliler çocukların, korkular, yalan söyleme, dikkat bozukluğu, inatçılık, saldırganlık gibi olumsuz davranışlarıyla başa çıkmada, nedenleri anlayarak çözüm geliştirmek yönünde anlatılanları büyük bir dikkatle dinlediler ve seminerden çok yararlandıklarını ifade ettiler.

Seminerler Mayıs ayı içerisinde farklı konularla devam edecek

ÇOCUK MECLİSİ