Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BU OYUNCAKLAR BİR BAŞKA

22. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Oyuncak Müzesi ‘ndeydi

İlk olarak 1990 yılında, Prof. Dr.Bekir ONUR tarafından kurulan bu üniversite müzesini ziyaret eden çocuklar, 200 yıl öncesine uzanan değerli koleksiyonların yanısıra, el yapımı ya da fabrika üretimi birbirinden renkli oyuncakları görme imkanı elde ettiler; oyuncak tarihine bir yolculuk yaptılar

Okul, Ulaşım, Zeka Oyunları, Minyatür Ev Eşyaları, Sokak Oyunları, Bebekler  temalı vitrinleri, rehber eşliğinde gezen çocuklar, ahşap, tel, bez, teneke, plastik gibi farklı malzemelerden yapılmış, yerli ve yabancı üretim yüzlerce çeşit oyuncak arasında güzel bir gün geçirdiler, yepyeni bilgiler edindiler. Koleksiyon sahiplerinin bağışlarıyla zenginleşen ve birbirinden değerli parçaların yeraldığı müzeyi ilk kez gören meclis üyeleri, çocuk oyunlarındaki değişimine de tanık olmuş oldular.

Çocuklar, sapan, çember, tahta beşik, misketler, el yapımı bez bebekler, tahta küpler, inşaat oyunları, matchbox arabaları ve hikayeleriyle birlikte dinleyerek gerçekleştirdikleri müze ziyaretinden duydukları mutluluğu belirttiler, arkadaşlarına da bu müzeyi tavsiye edeceklerini ve aileleriyle tekrar gelmek istediklerini ifade ettiler.

Çocuklar, Pazartesi günü okullarına gidecekler ve ikinici yarı yıla başlamış olacaklar.

Meclis takvimi, 12 Şubat’ta yapılacak Komisyon toplantıları ile devam ediyor.

ÇOCUK MECLİSİ