Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

ANKARA ÇOCUKLARININ SESİ HER YERDE

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, Hacettepe Üniversitesi ‘nin konuğu oldu

Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü Öğretim Görevlisi ve Kurum dışı İlişkiler Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Ercüment Erbay’ın daveti üzerine gerçekleştirilen Çocuk Meclisi tanıtım toplantısına konuşmacı olarak, Meclis İdari yardımcı, Psikolog Damla Anter Tikriti katıldı.

Sosyal Hizmetler Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri ve öğretim görevlilerinin katıldığı, Tuğrul Çubukçu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. ERBAY; kurum dışı ilişkiler komisyonu çalışmaları kapsamında, bir önceki toplantıda KDK Çocuk Ombudsmanlığı’ndan Sayın Serpil ÇAKIN’ı ağırladıklarını belirterek, ikinci toplantıda Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’ni davet ettiklerini ifade etti. Çocuk katılımına büyük önem verdiklerini ifade eden Erbay, büyük bir öngörüyle kurucu rol üstlenmiş Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Çocuk Meclisi çalışmalarının önemi dolayısıyla, yakından tanınması amacıyla düzenledikleri toplantının düzenlenmesinde katkı sağlayan öğrenci ve komisyon üyelerine de teşekkürlerini ifade etti ve sunuma geçildi.

Çocuk Meclisi’nin kuruluşu, çalışma prensipleri, seçimler, komisyon-genel kurul toplantıları, alınan kararlar kadar, çocuk hakları bağlamında çocuklara sağladığı kazanımların da anlatıldığı sunumda, özellikle, Çocuk Haklarının Türkiye’de yürürlüğe girdiği 1995 yılında kurulmuş ilk ve öncü çocuk meclisi olması özelliğinin önemi vurgulandı.

Çocukları önemseyen ve onlara büyük değer veren Belediye Başkanı Sayın Melih GÖKÇEK’in çocuklara armağanı olan müstakil binasında sürdürmekte olduğu çalışmalar, gerek çocuk ve sosyal hizmetler, gerekse çocuk hakları ve çocukların psikolojik gelişimlerine olan katkıları ile de detaylandırıldı.

Toplantıya katılım ve ilgi yoğun olurken, soru cevapların yer aldığı son bölümde, kararlara katılım sürecinde çocukların özgüven kazanımları ve konulara çocukların gözünden yaklaşımların getireceği katkılar, hiyerarşik yapı içerinde çocukların karar alma mekanızmalarına katılımı ile ilgili konular üzerinde duruldu .

Çocukların yüksek yararı prensibi ile hareket eden Çocuk Meclisi’nin, geleceğin teminatı çocukların daha küçük yaşlardan kazandıkları farkındalık, bilgi edinme, ifade özgürlüğü, konulara duyarlılık kazanma ve kendilerini ilgilendiren konularda görüş bildirme ve kararlara katılım gibi deneyimlerin yaşamlarına sağlayacağı olumlu yönlerin de vurgulandığı sunumu hazırlayan Damla Anter Tikriti, kendisinin de mezun olduğu Hacettepe Üniversitesi’nde bu sunumu gerçekleştirmiş olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti ve Doç.Dr. Erbay’a tüm Çocuk Meclisi adına teşekkürlerini sunarken, bu konuda çalışan hocaları ve öğrencilerini de Çocuk Meclisi’nde görmekten mutluluk duyacaklarını ifade etti.

ÇOCUK MECLİSİ