Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg


ANADOLU MEDENİYETLERİ ‘NE ÇOCUK DOSTU BİR ZİYARET

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 22. Dönem üyeleri, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi

Ankara’nın en önemli müzelerinden biri olan ve 1997 yılında kazandığı Avrupa Yılın Müzesi ödülü ile farklı yerini korumaya devam eden Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni, Ankara İl Milli Eğitim Çocuk Dostu Şehir Uygulamaları İl Koordinatörleri Güler Kaplan ve Hacer Özlem Onur’un rehberliğinde ziyaret etme fırsatı elde eden meclis üyeleri, çocuklara göre yaptıkları renkli anlatımlar, canlandırmalarla,  önemli bilgiler öğrendiler; sıkılmadan, dikkatleri dağılmadan, eğlenerek öğrenme imkanı yakalamış oldular.

Müzeyi gezmeye başlamadan önce, müze tarihi hakkında bilgilerin verildiği, müze kuralarının hatırlatıldığı ve mini drama etkinliğinin yeraldığı bir başlangıç eğitimi verilen çocuklar, müzenin tüm bölümlerini iki gurup halinde ziyaret ettiler.   

İlk kez Anadolu Medeniyetleri Müzesi ‘ni ziyaret eden çocuklar,  Paleolitik Çağ’dan başlayarak, Kalkolitik döneme, Eski Tunç Çağı’ndan, Asur, Hitit, Frig, Lidya uygarlıklarına kadar, tarihe bir yolculuk yaptılar, o dönemlere ait, birbirinden değerli, eşsiz parçaları gördüler; Anadolu’nun geçmiş uygarlıklarının yaşam biçimleri, kültürleri, gelenekleri, hakkında bilgiler edindiler; o dönemlerin özelliklerini yansıtan ev eşyaları, mücevheratlar, süs eşyaları, heykeller, törensel kaplar, güneş kursları, çömlekler,  seramik eserler, tabletler, sikkeler, mühürler gibi eşsiz parçaları yakından görme imkanı yakaladılar.  

Son olarak bir de Atölye çalışması gerçekleştiren meclis üyeleri, Sikke Bölümü’nde günün anısına metal paralar bastılar.

Çocuklar, unutamayacakları bir gün geçirdikleri Müze’yi yeniden ziyaret etmek istediklerini belirttiler ve Çocuk MEclisi üyesi olmaktan dolayı kendilerini şanslı hissettiklerini yinelediler

ÇOCUK MECLİSİ