Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

“23 NİSAN” LAR  ÇOCUK MECLİSİ’NDE DAHA DA GÜZEL

Ankara Büyükşehir Belediyesi 22. Dönem Çocuk Meclisi 22 Nisan tarihli Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi ve Bayramlarını, Meclis çatısı altında kutladı.

Aldıkları 18 yeni kararın ardından çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programına geçtiler.

Sunuculuğunu, Basın Yayın Komisyonu üyesi Muhammed Yusuf ŞAHAN’ın yaptığı Kutlama Programı çocukların şiirleri, türküleri, yazıları, resimleri ve enstrümanlarından yayılan melodilerle büyük bir coşkuyla, heyecanla, rengarenk kutlandı. Çocuklar, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurduğu 23 Nisan tarihinin çocuklara armağan edildiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 97. Yıldönümünü coşkuyla, gururla kutladıklar ve TBMM ‘nin açıldığı günde kendi Meclislerinde olmaktan ayrı bir heyecan duyduklarını da ifade ettiler. Başkan Ayşe Dila KARAKAYA, “Bize duyulan güvenin bir başka sembolü olan Meclisimizin üyeleri olarak, Türk gençliği olarak hepimiz, Cumhuriyetimizi “ilelebet muhafaza ve müdafaa edeceğimize” söz veriyoruz.“ derken, Hatice Odabaşıoğlu da açılış konuşmasında “…ne büyük birşey, İlk Meclisin açıldığı o günün çocuklara ait olması. Nen bir çocuğun 23 Nisan’da gösteri yapacağı için yaşadığı heyecanı görmekten o kadar zevk ve heyecan duyuyorum ki; ne kadar büyüsem de  hiç unutamam 23 Nisan anılarımı;  hele de ilk 23 nisan’ımı” dedi.

Programın sonunda, “çocuklar mutluluğu hak ediyorlar “ diyen Meclis üyeleri,  tüm dünya çocukları için de barış, sağlık ve mutluluk dileklerini tekrar ettiler.

ÇOCUK MECLİSİ