Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

19.12.2016

22. DÖNEMİN İLK KOMİSYON TOPLANTILARI YAPILDI

18 Aralık Pazar günü, ilk komisyon toplantılarını gerçekleştiren 22. Dönem meclis üyelerinin gündemi yoğundu

Yıllık çalışma planı çerçevesinde yapılan ilk toplantıda çocuklar,  hem ekip arkadaşlarını  daha yakından tanıma imkanı buldular, hem de Çocuk Meclisi ile ilgili temel kavramlara giriş yaptılar. 

Komisyonların ilk toplantısında, ikinci kez seçilen Meclis Başkanı Ayşe Dila KARAKAYA ve Başkanlık Divanı üyeleri, tüm komisyonları ziyaret ederek, kendilerine güvenerek oy veren tüm meclis üyelerine teşekkürlerini sundu ve başarılı bir yeni dönem geçirme dileklerini yineledi. Başkanlık Divanı üyeleri, aylık genel kurul toplantıları dışında, zaman zaman komisyon toplantılarını da takip ederek, gündemdeki konular hakkındaki yapılan müzakereleri de yakından takip etmeyi hedeflediklerini belirterek, tüm görüşlere saygılı bir Başkanlık yürüteceklerini vurguladılar.

Komisyonların Yönetim Kurullarının da seçildiği ilk toplantıda meclis üyeleri, heyecanlı bir oylamanın ardından,  Başkan, Başkan Yardımcısı ve iki de Sözcü seçerek,  hızla yeni dönem çalışmalarına hızla başladılar

Çocuklar, kendilerini de ilgilendiren her konuda çocukların sesi olacaklarını, çocuk haklarının daha iyi anlaşılması için çalışacaklarını belirtirken, ilk toplantıda dile getirdikleri konularla, bol kararlı geçecek yeni bir dönemin sinyallerini de vermiş oldular.

Meclis üyeleri, Çocuk Meclisi’ni kendilerine armağan eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK’e teşekkürlerini dile getirirken, 22 yıldan bu yana, “çocukların kararlara katılım hakkı” nın önemini bir kez daha vurgulayarak, bu öncü meclisin seçilmiş birer üyesi olmaktan duydukları gurur ve mutluluğu da ifade ettiler

ÇOCUK MECLİSİ