Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
02.05.2016

YAŞAMA YOL VERMEYİ ÖĞRENMEK

'Yaşama Yol Ver'  Kampanyası kapsamında Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi 21. Dönem Çocuk Meclisi’nde bir seminere verdi.

30  Nisan tarihinde Çocuk Meclisi’nde gerçekleştirilen 7. Genel Kurul Toplantısının ardından başlayan, meclis üyeleri ve ailelerinin katıldığı semineri, 112 Başhekimliği Eğitim Birimi Yaşama Yol Ver Medya Kampanyası Ankara İl Koordinatörü Dr. Umut Özdemir sundu. Paramedik Elmas Şahin, Acil Tıp Teknisyeni Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Basın Koordinatörü Yasemin Özen’in ve Sağlık Bakanlığı İletişim Uzmanı Bartu Ercan ‘ın bulunduğu çalışmada 112 ACİL HİZMETLERİ, Acil Arama Hattı, Trafikte Ambulansa yol verme kuralları gibi hayati önem taşıyan konular anlatıldı.

112 Acil Sağlık Hattı’na yapılan gereksiz aramaların doğurduğu olumsuz sonuçların önlenmesi amacını taşıyan bu farkındalık projesinin tanıtıldığı, trafikte geçiş üstünlüğü bulunan ambulanslara yol verilmesine yönelik bilgilerin aktarıldığı seminere çocuklar kadar velilerin de ilgisi büyüktü. Çocuklar, gerek anlatılanlar gerekse yönelttikleri sorulara aldıkları yanıtlarla, değerli bilgiler öğrenme fırsatı elde ettiler.

Ambulans Servislerine ulaşım kolaylığı sağlamak amacıyla kurulan 112 ACİL HATTI’nın aranmasını gerektiren durumların, çağrı merkezi ile konuşurken dikkat edilmesi gereken hususların, ambulans gelene kadar yapılması gerekenlerin anlatıldığı seminerde, yapılan çağrıların büyük bir çoğunluğunun asılsız olduğu vurgulandı; merak için bile olsa arama yapılması, asılsız aramaların suç olduğu ve cezalarının olduğu hatırlatıldı. 

Acil durumlarda saniyelerin dahi önemli olabileceğinin, trafikte hareket halindeki ambulanslara yol verilmesinin acil durumlardaki öneminin hatırlatıldığı seminerde, “ Trafikte Bir Tek Seni Aşamıyoruz, Yaşama Yol Ver “ sloganı tekrarlandı.

Sağlık Bakanlığı’nın, çocukları bilinçlendirmek üzere hazırlamış olduğu materyallerin de  hediye edildiği seminerin sonunda, Başkan I. Yardımcısı Fatmanur Damla ŞENTÜRK, tüm meclis üyesi arkadaşları adına, Büyükşehir Belediyesince hazırlanmış çeşitli yayınların yeraldığı bir anı çantası armağan ettikten sonra, Meclis Binası önüne getirilen ambulans içerisinde de çeşitli uygulamalar yapılarak, bilgilendirmelere devam edildi.

Ambulansın içini yakından gören çocuklar, ilk müdahaleleri yapan ambulans personelinin anlattıklarını dikkatle ve ilgiyle takip ettiler.

Meclis üyeleri ve veliler, bu önemli konunun daha iyi anlaşılması için başlatılmış olan YAŞAMA YOL VER projesi ‘ne katkı sağlayanlara, acil hizmeti veren tüm sağlık çalışanlarına, gerek sürdürmekte oldukları çalışmalar, gerekse Çocuk Meclisi’nde verdikleri bilgilendirme semineri için teşekkürlerini sundular

ÇOCUK MECLİSİ