cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
05.02.2016

KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZ UNUTULMASIN

Çocuk Meclisi, Sömestr tatilini verimli geçirmeye, yeni tecrübeler edinmeye devam ediyor.

2005 yılında Gazi Üniversitesi Rektörlük Kampüsü Merkez Kütüphanesi içerisinde Üniversite eski rektörü Prof Dr. Kadri Yamaç,  UNESCO Yürütme Kurulu Üyesi ve Türkiye'nin İlk Kültür Bakanı Prof. Talât Sait Halman,  Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Büyük tarafından, Gazi Üniversitesi Türk Halkbilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde açılmış olan Somut Olmayan Miras Müzesi’ni ziyaret eden çocuklar, Meclis çalışmaları kapsamında, Ankara’da pek çok kişinin bilmediği, önünden geçip fark etmediği değerleri görme imkanı elde ediyor.

İki bölümden oluşan Müze’de,  4000 eser bulunduğunu belirten müze yetkilileri,  Karagöz Hacivat gösterisinin ardından çocuklara Geleneksel Meslekler, Nasrettin Hoca, Sünnet Töreni, Evlenme Gelenekleri, Yağlı Güreş;  Dilek Ağacı, Geleneksel Ekmek Yapımı, Sofra Adetleri- Mutfak Eşyaları, Geleneksel Çocuk Oyunları gibi bölümleri gezdirerek bilgilendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin halen, UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu ) tarafından somut olmayan kültürel miras olarak ilan edilmiş değerler listesi, yıllara göre şöyle:

Meddahlık Geleneği

Mevlevi Sema Törenleri