Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

“ÇOCUKLARLA BUGÜN, BURADA, ŞİMDİ”

Çocuk Meclisi 21. Dönem üyeleri, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Basın Yayın Daire Başkanı Musa ÖZDEMİR’i ziyaret etti.

Çocuk Meclisi üyeleri, 3 Mart tarihinde, Çocuk Meclisi’nde gerçekleştirilen “Çocuk Dostu Bir Medya Hayali” Çalıştayı kapsamında düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan ve çocukların çalışmalarını takdirle karşıladığını ifade etmiş olan Musa ÖZDEMİR’e iade-i ziyarette bulundular.

Başkan Ayşe Dila KARAKAYA’nın, meclis çalışmalarını anlatarak başlayan toplantıda ÖZDEMİR; Türkiye’nin en köklü kurumlarından biri olan Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgiler verdi ve çocukların sorularını yanıtladı.

ÖZDEMİR; çocuklar için “geleceğimiz“ deriz oysa, geleceği beklemeden, ertelemeden, “bugün” demeli ve şimdi elele vermeliyiz dedi.

Çocukların sorularını samimiyetle yanıtlayan ÖZDEMİR; gerek habercilik, gerekse çocuk dostu bir medya için beklentilerine ilişkin merak ettikleri konuları dile getirme imkanı elde ettiler.  Özdemir, medya kurumlarına çocukların sesinin ulaştırılması için çocukların yanında olacağını, destek vermekten mutluluk duyacağını vurguladı.

Bildirilerin ve Çocuk Görüşlerinin yeraldığı “Çocuk ve Medya” Çalıştayı -Seminer Kitapçığını Başkan ÖZDEMİR’e sunan Başkan Ayşe Dila KARAKAYA; yoğun iş temposu arasında, kendilerini kırmayarak zaman ayırdığı ve çocuk dostu bir medya taleplerine kulak vermesinden dolayı bir kez daha teşekkür ettikten sonra, Haber Dairesi’ne geçildi; çocuklar burada, 40 ayrı dilde takip edilerek anında tercüme edilen ve hem ülkemiz gündemine ait hem de dünyadan haberlerin hızlı ve doğru biçimde ilgili makamlara aktarılmasına ilişkin süreçler hakkında bilgiler edindiler. Tercüman olarak çalışan uzmanlardan öğrenim hayatlarına ve gelecekte meslek seçimlerinde de yararlı olacak değerli bilgiler öğrendiler.

21 Yıldır çocukların sesi olmaya Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclis üyeleri, büyüklerin alacakları kararlarda, çocukların kararlara katılım hakkının en güçlü temsilcisi olmaya devam ediyor

ÇOCUK MECLİSİ