Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİNİN DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR
 

21. Dönem Çocuk Meclisi Üyeleri, AŞTİ ‘de denetim yaptılar.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleriyle birlikte gerçekleştirilen çalışmaya vatandaşların da ilgisi büyük oldu.

Meclis üyeleri, 11. Dönem’de alınan kararla bugüne dek sürdürmekte oldukları zabıta çocuklar uygulamalarına bir yenisini daha eklediler. Çocuklar yaptıkları denetimlerle hem yeni bilgiler öğrenme imkanı elde ettiler hem de farkındalık çalışması gerçekleştirmiş oldular

Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, denetim öncesi çocuklara bilgiler vererek, denetimler sırasında dikkat edilecek konuları açıkladı ve yeni kurulan Tüketici Hakları Denetim Merkez Amirliği’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdiler. Meclis üyeleri, gittikleri büfe ve restoranlarda, esnafa ve vatandaşlara “Bilinçli Tüketici” rehberleri ile afişler dağıttılar.

Denetimlerde, ürünlerin son kullanma tarihlerine dikkat eden çocuklar, otobüs firmalarının yazıhanelerinde de denetimlerini sürdürerek hem yeni bilgiler öğrendiler hem de uyulması gereken kuralları hatırlatmış oldular. Yola çıkacak olan bir de yolcu otobüsüne giren meclis üyeler, yolculara haklarını hatırlattılar ve broşürleri dağıtmaya devam ettiler.

Zabıta Daire Başkanı KARABUDAK, tüketicilerin haklarını bilmelerinin önemini vurgulayarak, “ En İyi Denetçi Tüketicidir; Zabıta denetimleri, hakkına sahip çıkan bilinçli tüketicilerin desteği ve işbirliğiyle daha da verimli olur” dedi.  Yoğun bir bilinçlendirme kampanyası başlattıklarını ifade eden KARABUDAK; vatandaşların alışverişlerde mağdur olmamaları ve amacıyla hazırladıkları, içerisinde ürün güvenliği, üreticini sorumlulukları, kapıdan satış, cayma hakkı, taksitli satış gibi herkesi yakından ilgilendiren konuların yeraldığı  rehberlerin dağıtımına ve kampanyaya hızla devam edeceklerini belirtti.

Çocuk Meclisi 21. Dönem Başkanı Ayşe Dila KARAKAYA, “Tüketici haklarının adı var, ancak bunların ne olduğu pek bilinmiyor. Bu nedenle biz tüketicileri, haklarının bilinmesi ve herkesin hakkını daha iyi savunabilmesi için zabıta ağabeylerimizle işbirliği içinde hem denetim yapıyoruz hem de ‘Bilinçli Tüketici Rehberi’ni’ dağıtıyoruz ve bunda da amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum” dedi. 

Zabıta giysileriyle AŞTİ’ye renk katan çocuklar, hem esnafın hem de vatandaşların dikkatini kurallara çekmiş olurken, bir kez daha, Çocuk Meclisi üyesi olmaktan duydukları mutluluğu ifade ettiler ve kendilerine bu meclisi armağan eden Belediye başkanı Melih GÖKÇEK’e teşekkürlerini ilettiler

ÇOCUK MECLİSİ