Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

ÇOCUK MECLİSİ ‘NDE  SEÇİM HEYECANI 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin, 22. Dönem üyelik seçimleri
19 Kasım Cumartesi Günü yapılacak.

Seçimlere ilgi bu yıl da büyük.

10 Ekim tarihinde başlayan yeni başvuru dönemi süresince, seçimlerin yapılacağı 10 merkeze 2500 kadar çocuk başvuru yaptı.

Ankara’nın değişik bölgelerinden, farklı okullarda eğitim gören çocuklar bu dönem de, Çocuk Meclisi asil üyesi olabilmek için kıyasıya bir mücadele verecek, bu yıl da renkli görüntüler oluşturacaklar.

Çocuk haklarının savunucuları olarak “Kararlarda Biz de Varız” diyen  9-14 yaşları arasındaki ilk ve ortaokula devam eden adaylar,  19 Kasım Cumartesi günü ( saat 10.30- 16.00 ) gerçekleştirilecek seçimlerde en çok oyu toplamaya çalışırken, beğendiği adaylar için oy kullanmanın sorumluluğunu da üstlenmiş olacaklar.  

Heyecanlı bir seçme seçilme deneyimi yaşayacak olan adaylar, çocukların çocukları seçtiği bu öncü Meclis’teAnkara çocuklarının sesi olabilmek, çocukları da ilgilendiren kararlara katkı ve katılım sağlayabilmek için, tercihlerini belirtecekleri sekiz ayrı komisyon halinde çalışmalarını sürdürerek Genel Kurul toplantılarında yepyeni tavsiye kararları alacak; kararlarını ilgili makamlara da ulaştırmak için çalışacaklar.

Oy sayımlarının ardından 150 kişilik Meclise girmeye hak kazanan çocuklar, bir sonraki hafta gerçekleştirilecek olan Başkanlık Divanı Seçimleri’nde yaşanacak yeni bir heyecanın daha ardından, Mazbata Töreni’yle birlikte resmen göreve başlamış olacaklar.  

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK tarafından 1995 yılında kurulan ve kendine ait müstakil binasına sahip olma özelliği de taşıyan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 21 yılı geride bırakırken köklü birikimi, çalışkanlığı ve tecrübesiyle, diğer belediyelere de örnek olmaya devam ediyor.

ÇOCUK MECLİSİ 



afis_1.jpg