Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
31.03.2016

ÇOCUK MECLİSİ, LÖSEV KÖYÜ’NÜ ZİYARET ETTİ

Büyükşehir Belediyesi 21. Dönem Çocuk meclisi üyesi 30 çocuk, Lösemili Çocuklar Köyü’nü ziyaret etti.

Lösemili Çocuklar Vakfı - Lösev’le ilgili tanıtım filmini izleyen, vakıf kuruluş ve çalışmaları hakkında bilgiler edinen çocuklar, doğru ve sağlıklı beslenme konulu bir de seminere katıldılar. Bugüne dek yapmakta oldukları beslenme hatalarını düzeltecekleri konusunda söz veren meclis üyeleri, özellikle paketlenmiş içerisinde katkı maddeleri olan ürünlerin, renkli ve aromalı gıdaların, sosis ve salamın, olan tüm yiyeceklerin, renkli şekerlerin zararlarını daha iyi anladıklarını belirterek, ailelerini de sigara içmemeleri konusunda bir kez daha uyaracaklarını vurguladılar

Çocuklar, ilk olarak 1998 yılında lösemili çocuklara yardım etmek amacıyla Dr. Üstün EZER tarafından kurulmuş olan LÖSEV’in çalışmalarını daha yakından tanıma imkanı elde ettikleri ziyarette, löseminin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu öğrendiler ve 14.000’ den fazla çocuk ve aileleri için, tamamen ücretsiz, gönüllülük anlayışı çerçevesinde sürdürülen tedavi, eğitim, barınma hizmetleri hakkında bilgi edindiler. Ailelerinden uzakta eğitimlerini ve tedavilerini sürdüren çocukların yaşadığı Lösev Köyü içerisindeki bölümleri oyun odasını, örnek evleri, organik üretim yapılan mini çiftliği gezen meclis üyeleri, ayrıca ilk Lösemili Çocuklar Hastanesi ve Lösev Okulu hakkında da yeni bilgiler öğrendiler.

Çocuklar, dayanışma ve gönüllü çalışmalarıyla, Dünyaya da örnek teşkil eden LÖSEV’deki kardeşlerine acil şifalar dilerken, hastalığı yenen kardeşlerini Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nde de görmek istediklerini ifade ettiler.

2010 yılında açılan ve tedavi için başvuran ailelere doğal bir ortamda yaşama ve çalışma imkanı verilen Lösemili Çocuklar Köyü’nde atölye çalışmalarını da yakından gören, çocukları tedavi gören annelerle konuşma imkanı da elde eden meclis üyeleri, olsa da olsa bir katkı sağlamak amacıyla Lösev Dükkan’dan beğendikleri el emeği göz nuru ürünlerden aldılar.

Çocuklar her yıl, LÖSEV öncülüğünde, 26 Mayıs - 1 Haziran Tarihleri arasında tüm dünyadan lösemili çocukların katılımıyla kutlanan "Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası"  nı hatırlatarak,  daha çok küçük yaşlarda bu hastalığı yenme mücadelesine giren çocukların ve ailelerinin unutulmaması dileklerini belirterek, herkesi Lösev gönüllüsü olmaya çağırdılar.

Meclis üyeleri, tedavisi 2-3 seneyi bulan ve çok büyük oranda tedavi başarısı gösteren, dünyada da öncü bir yer edinen ve Birleşmiş Milletler tarafından “Özel Danışmanlık Statüsüne seçilen LÖSEV için elele vermiş tüm gönüllü kurum, kuruluş ve kişilere, bilim insanlarına, vakıf kurucularına ve çalışanlarına, vakfa emek ve katkı veren herkese, Türkiye’nin dört bir yanından gelmiş çocukları iyileştirmeye,  yaşatmaya çalıştıkları için teşekkürlerini sunarak, köyden ayrıldılar.

ÇOCUK MECLİSİ