Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

ÇOCUK MECLİSİ BAŞKANINI SEÇTİ

Çocuk Meclisi 22. Dönem Asil Üyelerinin 19 Kasım’da yapılan seçimlerle belirlenmesinin ardından, 27 Kasım Pazar Günü başka bir heyecan daha yaşandı.

Çocuklar bu kez, Başkan olma yarışında heyecanlı, hırslı ve aktif bir rekabet sergilediler.

Velilerin de en az çocuklar kadar hırslı ve heyecanlı oldukları gözlenirken, meclis salonu, çocukların başkanlık iddialarını ortaya seren pankart ve afişlerle doldu.

Saat 11.30’da başlayan Veli Bilgilendirme Toplantısı’nda, Çocuk Meclisi İdarecisi Fatma Öksüzoğlu, başkanlık seçim süreci, komisyon tercihleri, toplantılar ve meclis çalışmaları hakkında bilgiler verdi, soruları yanıtladı.

Gündemi Başkanlık Divanı seçimleri olan 2. Genel Kurul Toplantısını, geçmiş dönemlerde Başkanlık Divanında görev almış olan Semih Can BAL ve Sude GÖKKAYA ile Buse GÖKKAYA yürüttüler. Oy verme işlemleri boyunca, adayların heyecanını yatıştırmaya, gerekli bilgileri vermeye, tecrübelerini aktarmaya çalışan Semih Can BAL; Sude GÖKKAYA ile Buse GÖKKAYA toplantı süresince, kendilerinin de yakından tanıdıkları duyguları bir kez daha yaşamış oldular. BAL; Meclis’te her görevin çok değerli olduğunu vurgularken, meclis üyeleri oy sayım işlemleri süresince, şarkılar, türküler söyleyerek heyecanlarını dindirmeye çalıştılar; Meclis salonunda hem heyecan hem de neşe hakimdi.

Meclise girmeye hak kazanan 150 asil üyeden toplantıya katılanlar arasından 73’ü, Başkanlık için adaylıklarını açıklarken, ilk tur seçimlerde en yüksek oyları alan 18 aday, ikinci tura kaldılar. İkinci Tur’da aynı oyu alan üç aday için yeniden oy kullandırılırken, Başkanlık Seçiminde ipi yine Ayşe Dila KARAKAYA göğüsledi.

Hacı Sabancı Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Merve ERDOĞAN 1. Başkan Yrd;  Hacı Mustafa Tarman Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Ceren HIZLI 2. Başkan Yrd.; Necip Fazıl Ortaokulu 6.  sınıf öğrencisi Gül Semra YOĞUN 3. Başkan yardımcısı olurken, Atatürk İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Yunus İNCİ ve Hacı Bayram İmam Hatip Ortaokul 5. Sınıf öğrencisi Rabia Zeynep AKPINAR, Katip Üyeliğe seçilmiş oldular. Üçüncü kez Başkan seçilen,  Yaşamkent Seviye Koleji 8. Sınıf öğrencisi Ayşe Dila KARAKAYA; yeniden seçilmiş olmanın mutluluğunu ve gururunu dile getirirken, Ankara çocuklarının sesi olmak yolunda, hem Divan hem de meclis üyelerinin tümüyle, uyumlu bir çalışma sergileyeceklerini vurguladılar.

Mecliste görev alacakları komisyonlar için tercih formlarını dolduran asil  üyeler, 10 ARALIK tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan 22. Dönem Açılış ve Mazbata Töreninin ardından hızla yeni dönem çalışmalarına başlayacak, yepyeni kararlara imza atacaklar.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, geride bıraktığı 21 yılın ardından, en çalışkan, en köklü ve kendi meclis binası olan öncü Çocuk Meclisi olma iddiasını geleceğe taşımak amacıyla, tüm hızıyla çalışmaya, devam ediyor.

ÇOCUK MECLİSİ