cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
28.12.2015

ÇOCUK MECLİSİ 21. DÖNEM KOMİSYONLARI TOPLANDI

27 Aralık Pazar günü, ilk komisyon toplantılarını gerçekleştiren meclis üyeleri yoğun bir gün geçirdiler

Yıllık çalışma planı çerçevesinde yapılan ilk toplantıda çocuklar, birbirlerini daha yakından tanıyarak, komisyonlarının genel çalışma konuları ve temel kavramlar üzerinde görüşlerini bildirdiler.  Çocuklar, Meclis Tüzüğü,  Komisyonların Amaç ve Görevleri, Öneri-Önerge konularını öğrendiler, geçmiş dönem kararları ve çalışmaları hakkında da bilgiler edindiler.  Çocuklar, Meclis seçilmiş olmaktan duydukları gurur ve mutluluğu da ifade ederek, seneye devam edeceklerinin de erken sinyalini verdiler.

Komisyonların ilk toplantısında, ikinci kez seçilen Meclis Başkanı Ayşe Dila KARAKAYA ve Başkanlık Divanı üyeleri, tüm komisyonları ziyaret ederek, endilerine oy verdikleri için meclis arkadaşlarına teşekkürlerini sundular ve yeni dönem çalışmaları için başarı dileklerini bildirdiler.  Başkanlık Divanı üyeleri, yalnızca aylık genel kurul toplantılarına katılmakla yetinmeyeceklerini, arkadaşlarının değerli çalışmalarını da takip ederek, alınacak kararlar hakkındaki tüm görüşlere kulak vereceklerini belirttiler.

Komisyon Yönetim Kurulunun da seçildiği ilk toplantıda meclis üyeleri, heyecanlı bir oylamanın ardından,  Başkan, Başkan Yardımcısı ve iki de Sözcü seçerek,  hızla çalışmalara başladılar

Çocuklar, okulda, evde, sokakta, kendilerini ilgilendiren her konularda, Ankara’daki çocukların sesi olacaklarını, çocuk haklarının daha iyi anlaşılması için çalışacaklarını belirterek,  yeni dönem için heyecan duyduklarını ifade ettiler

Meclis üyeleri, 20 yılı geride bırakan Çocuk Meclisi’ni kendilerine armağan eden Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK’e teşekkürlerini ve diğer şehirlerin de bu meclisi örnek almalarının, diğer çocuklar için çok yararlı olacağına inandıklarını da vurguladılar.

Çocuklar 2016 ‘nın  ilk toplantısında, yeni önergeler hazırlayarak aldıkları komisyon kararlarını 10 OCAK ‘taki Genel Kurul Toplantısına taşıyacaklar .

ÇOCUK MECLİSİ