Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
23.03.2016

ÇOCUK MECLİSİ’NİN FİDANLARI YEŞERİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi 21. Dönem Çocuk Meclisi, dört yıldan bu yana sürdürmekte olduğu fidan dikimi çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

21-26 Mart tarihler arasında kutlanan Orman Haftası kapsamında, Ankara Orman Bölge Müdürlüğü’nün işbirliğiyle, Atatürk Orman Çiftliği alanı içerisinde gerçekleştirilen çalışmada, meclis üyeleri 100 kadar çam fidanı diktiler, hızla toprağa tutunmaları ve hızla gelişmeleri için can suyu verdiler.

Çocuk Meclisi üyeleri, ağaçları ve ormanları korumanın önemini vurgulamak için devam ettirdikleri bu çalışmaların, gelecek için büyük önem taşıdığına inandıklarını belirttiler ve diktikleri küçücük fidanların 30 metrelik çam ormanlarına dönüşeceğini düşündükçe heyecan ve mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Çocuklara çalışmanın sonunda Orman Genel Müdürlüğü’nün Sincap adlı dergileri dağıtılırken, BM Çölleşme İle Mücadele Konferansı’nın, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın evsahipliğinde Ankara’da yapıldığını da öğrendiler.    

Çocuklar, 21. Yılına giren, kendilerine bu gibi çalışmalara katkı sağlama imkanı veren bu öncü meclisi Ankara çocuklarına armağan eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK’e bir kez daha teşekkür etmeyi de ihmal etmediler.

ÇOCUK MECLİSİ