Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
19.04.2016

ANADOLU MEDENİYETLERİ MÜZESİ’NDE BİR GÜN
 

Ankara Büyükşehir Belediyesi 21. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ndeydi

Başkanlık Divanı ve Komisyonlardan üyelerin oluşturduğu 15 kişilik bir gurupla müzeyi ziyaret eden çocuklar, Arkeolog (uzman) Tolga ÇELİK ve Müze Araştırmacısı Gaye DEMİRCİLER’in rehberliğinde gerçekleştirdikleri ziyarette, İsviçre'nin Lozan kentinde 1997 yılında, 68 Müze arasında birinci seçilerek "Avrupa'da Yılın Müzesi" unvanını elde etmiş olan, dünyanın sayılı müzeleri arasında sayılan Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde tarihe bir yolculuk yaptılar.

Çocuklar önce Konferans Bölümünde müze hakkında bilgilendirildikten sonra, Paleolitik Çağ’dan, Neolitik Çağ’a, Tunç Çağından, Hititlere, Friglere kadar,   çeşitli dönemlere ait zengin örnekleri içeren bölümleri gezdiler, değerli bilgiler edindiler. Çocuklar, Müzenin girişinde yeralan Kral Mutallu Heykeli; Güneş Kursu, tarihteki ilk çocuk oyuncaklarını, Hitit dönemi kabartma figürlü vazoları, ahşap ve seramik eserleri, hiyeroglif ve çivi yazılı tabletleri arasında gezdiler, dönemlerinin sanatını, günlük yaşam ve törenlerini yansıtan eşsiz örnekleri, merakla ve heyecanla incelediler. Müze eğitmenlerinin, yaşlarına uygun renkli anlatımları ile müzeyi zevkle gezen meclis üyeleri, Kral Midas’ın hikayesini keyifle dinlerken, Savaş Tanrısı Kabartması önünde, mini bir drama gerçekleştirerek, yaptıkları canlandırmalarla, duygularını ifade etme imkanı da elde ettiler.

Çocuklar, Atölye çalışmasına da katılarak, unutulmaz bir deneyim daha yaşadılar. Kilden tabletler ve kalıplarla figürler çıkaran çocuklar, Mozaik ve Kalıp Atölyesini, Neolitik Yaşam Evi’ni, Tablet Atölyesini görme fırsatı elde ettiler ve ilk kez geldikleri Çocuk Bölümü’nden ayrılmak istemediler.

Çocuklar, eğitmenler eşliğinde gerçekleştirdikleri ziyaretten duydukları mutluluğu dile getirirken, Atölyede yaptıkları çalışmaları ailelerine göstermek için sabırsızlandıklarını belirttiler ve Ankara’daki bu önemli müzeyi her çocuğun görmesi gerektiğini vurguladılar.

ÇOCUK MECLİSİ