Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

21. DÖNEM 3. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 21. Dönem çalışmalarına hızlı başladı

Başkanlık Divanı Seçimleri ve Mazbata Töreni’nin gerçekleştirildiği,  1. ve 2. Genel Kurulların ardından, komisyon kararlarının oylandığı ilk, Meclisin 3. Genel Kurul Toplantısında, önemli konular görüşüldü

Yoğun gündemi dolayısıyla, uzun ve biraz da yorucu bir gün geçiren meclis üyeleri, 44 Önerge için karar aldılar ve 3 öneriyi de meclis faaliyet programlarında değerlendirmek üzere görüştüler.

10 Ocak Pazar günü yapılan toplantıda, sekiz komisyonda alınan kararlar, meclis karar defterine işlenmek üzere okundu ve oylandı. Suriyeli mülteci çocuklar, engelli çocuklar, enerji tasarrufu, çocuk hakları, eğitim gibi pek çok konuda birbirinden çarpıcı konuları gündeme getiren çocuklar, görüşlerini özgürce dile getirdiler.

Ayşe Dila KARAKAYA başkanlığında devam eden toplantı, “okullara, engelli çocukların kullanımına uygun merdivenler yaptırılması”; “tüm eğitim kurumlarında yangın merdiveni olma zorunluluğu getirilmesi”; “Çocuk Gazetesi yayınlanması”; “Sokak hayvanlarına yardım edilmesi”;  “Okullarda Beden Eğitimi derslerinin daha sık denetlenmesi”; “Çocuklara yönelik uzay gözlem evleri kurulması”; “Çocuklara yönelik şiddetin azaltılması”; “Metro ve otobüslerde çocukların da oturabileceği koltuklar yapılması”    gibi kararlar hararetli tartışmalara da sahne oldu.

Meclis çalışmaları yıllık çalışma takvimine göre devam edecek .

ÇOCUK MECLİSİ