Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

ÇOCUK MECLİSİ ZABITA TEŞKİLATININ KURULUŞUNUN 189.YIL ETKİNLİKLERİNDEYDİ

20. Dönem Çocuk Meclisi, Zabıta Teşkilatının kuruluşunun 189. Yıl kutlama etkinliklerinde hazır bulundu

Büyükşehir Belediyesi önünden hareket eden kortejde de yerini alan meclis üyeleri, törene ayrı bir renk kattı.

Berza Can Kütük, Vahide Atasu Yılmaz, Kadir Buğra Akpınar ve Eyüp Mithat Açıkgöz’ün katıldığı tören, Berza Can Kütük’ün okuduğu “Zabıta” isimli şiirle başladı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve ilçe zabıta ekiplerinin katılımıyla oluşan yaklaşık 350 kişilik kortej, Anıtkabir’e kadar yürüdü ve çelenk sunma töreni düzenlendi.

Zabıta kıyafetleri içerisindeki Çocuk Meclisi üyeleri, bu önemli günde, zabıta ağabeylerini ve ablalarını yalnız bırakmadılar. Dokuz yıldan bu yana devam etmekte olan “çocuk zabıta” çalışmalarına bu kez kuruluş yıldönümü törenini de eklemiş oldular.

Çocuklar, her türlü hava koşulunda, şehrin huzuru için, her alanda 7/24 çalışan zabıtaların görevlerinin zorluğunu daha yakından anladıklarını belirtirken, 189. Kuruluş yıldönümü etkinliklerinde yer almaktan büyük bir gurur ve mutluluk duydukların ifade ettiler.

Çocuklar, kortej yürüyüşü öncesi Daire başkanı Abdurrahman Karabudak’la da bir araya geldiler.Geçmiş dönemlerdeki zabıta görevlilerini temsil eden kostümler giymiş olan zabıta ağabeyleriyle de sohbet eden çocuklar, hepbirlikte anı fotoğrafları da çektirdiler

Çocuk Meclisi