Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
01.12.2014

YENİ DÖNEM; YEPYENİ BAŞLANGIÇLAR 

Ankara Büyükşehir Belediyesi 20. Dönem Çocuk Meclisi Başkanlık Seçimleri yapıldı

22 Kasım’da 10 ayrı merkezde gerçekleştirilen seçimlerde asil üyeliğe hak kazanan 150 çocuk bu kez Başkanlık Divanı’nı seçmek için farklı bir heyecan yaşadılar.

30 Kasım Pazar Günü gerçekleştirilen ilk genel kurulun gündemini Başkanlık Divanını seçimleri oluşturdu.

Meclis ve komisyon çalışmaları, toplantılar hakkında bilgilerin verildiği, Başkanlık Divanı üyelerinin görevlerinin açıklandığı, velilerin sorularının yanıtlandığı Veli Bilgilendirme Toplantısının ardından seçimlere geçildi.

19. Dönem Başkanı Mustafa Şahin Gül’ün yürüttüğü toplantıda 19. Dönem Başkan Yardımcısı Zeynep Yardımcı da görev aldı ve yapılan yoklamanın ardından başkan adaylığını açıklayan 59 çocuk arasında heyecanlı bir rekabet başladı.

Adaylar, hazırladıkları afişler, sunumlar ve konuşmalarıyla, meclis üyelerinden en çok oyu almak için kıyasıya bir rekabet sergilediler. İlk turda en çok oyu alan 16 aday için ikinci tur oylamalara geçilirken heyecan doruğa ulaştı. Yeni dönemin yeni üyelerinin centilmence sürdürdükleri renkli yarışın sonundaki heyecanlı bekleyişleri, başkanlık divanı üyelerinin isimlerinin açıklanmasıyla sona erdi.

20. Dönem Başkanlığını, Özel Yaşamkent Seviye Orta Okulu öğrencisi Ayşe Dila KARAKAYA kazanırken, Başkan Yardımcılığına Bilişim Koleji öğrencisi Semih Can BAL; Saray İmam Hatip O.O. öğrencisi Kadir Buğra AKPINAR ve 100. Yıl İ.Ö.O öğrencisi Fatmanur Damla ŞENTÜRK, Katip Üyeliklerine ise Kübra Bazu ile Asiye Nur TORAMAN seçildiler.

19. Dönem Başkanı Mustafa Şahin GÜL, kendisinin de aday olduğu seçimlerde 18.Dönem Başkanı Umut BAYRAKTAR’dan görevi devralırken taktığı meclis rozetini Ayşe Dila KARAKAYA’ya takarken, yeni görevinde başarılar diledi ve kendileri gibi yeni arkadaşlarının da Meclis’te unutamayacakları tecrübeler kazanacaklarına inandığını vurguladı. 20. Dönem Başkanı KARAKAYA, kendisine güvenerek oy veren meclis üyelerine teşekkür ederek, çocuk haklarının savunucusu olacağını ve görevini en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacağını belirtti.

Tüm gün süren mücadelelerinin ardından yorgunluklar yerini mutluluğa bırakırken, çocuklar hep birlikte anı fotoğrafları çekildiler ve yeni döneme bir adım daha atmış oldular.

Ankara Çocuklarının güçlü sesi olarak 20. Yılına giren Çocuk Meclisi’nin yeni üyeleri, Aralık ayı içerisinde yapılacak olan Mazbata Töreniyle, resmen görevlerine başlamış olacaklar.

ÇOCUK MECLİSİ