Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

19.11.2015

ÇOCUK MECLİSİ 
TRT KENT RADYO’DA “İŞTE ANKARA” PROGRAMINA KONUK OLDU

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü dolayısıyla TRT Kent Radyo’nun konuğu oldu

Çocuk Meclisi ‘ni temsilen programa katılan 21. Dönem Başkanı Ayşe Dila KARAKAYA ve Çocuk Meclisi İdarecisi Fatma ÖKSÜZOĞLU, devam eden Çocuk Meclisi üyelik başvuru dönemi, seçim takvimi hakkında bilgiler verdiler, Ankara’daki 9-14 yaş arası tüm çocukları, seçimlere ve meclis çalışmalarına katılmaya davet ettiler.

5 Aralık Seçimlerinde, önce asil üyelik yarışına, daha sonra ise başkanlık yarışına girecek olmanın heyecanını şimdiden yaşadığını vurgulayan Başkan KARAKAYA, “çocuklar başaramam diye düşünmesinler, ben ve diğer arkadaşlarım gibi onlar da Meclis’e girdikten sonra, buradan ayrılmak istemeyecekler” dedi.

Meclis ‘in kuruluşu, görevleri, faaliyetleri ve yeni dönem hazırlıkları hakkında da bilgi verilen programda, Başkan Karakaya, en büyük hedefinin, çocuk haklarının herkes tarafından bilinmesine katkı sağlamak olduğunu ifade ederek, büyüklere “Çocuklarınızın görüşlerine değer verin ve her çocuğun kararlara katılım hakkı olduğunu unutmayın” mesajını  verdi.

Dünya’da 194 ülke tarafından imzalanmış olan Çocuk Hakları Sözleşmesinin, Türkiye’de yürürlüğe girdiği 1995 yılında, Başkan Melih GÖKÇEK’in öngörüsü ve öncülüğüyle kurulmuş olan ve bugün, Türkiye’de ve Dünyada kendine ait çalışma binasına sahip tek Çocuk Meclisi’nde çalışıyor olmaktan duyduğu mutluluğuna vurgu yapan KARAKAYA; 20 KASIM Cuma Günü, Saat 14.00’te Çocuk Meclisi binası önünde yapacağı basın açıklaması ve Çocuk Hakları Günü Etkinliğine Ankara’daki tüm çocukları da davet etti.

Büyükler kadar çocukların da, halen tam anlamıyla uygulanamayan Çocuk Hakları ilkelerini daha yakından anlamalarının ve öğrenmelerini önemini vurgulayan Ayşe Dila KARAKAYA, halen devam eden savaşlardan en çok çocukların etkilendiğini hatırlatarak, tüm çocuklar adına barış çağrısını önce, canlı yayından yaptı.

Programın sonunda, başvuru döneminin tamamlanmak üzere olduğunu hatırlatan Fatma Öksüzoğlu, okullara ve velilere, çocuklarını kaydettirmeleri için son bir çağrıda daha bulundu

Çocuk Meclisi Ankara Çocuklarının Güçlü Sesi olmaya devam ediyor

ÇOCUK MECLİSİ