Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
25.05.2015

SON GENEL KURUL TOPLANTISINDAN RENKLİ ANLAR
 

20. Dönem Çocuk Meclisi, 24 Mayıs Pazar günü 8. Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleşti.

14 Haziran’daki Veda Genel Kurulu ile 20. Dönem Yıllık Çalışma Takvimi tamamlanmış olacak.

21 önergenin okunduğu Genel Kurul’da meclis üyeleri, komisyonlarda aldıkları kararları meclise sundular ve tekliflerin tamama yakını oybirliği ile karara bağlandı. Böylece, dönem boyunca alınan karar sayısı 174 oldu.

Çocuklar,  Milli bayramlarda okullarda yapılan törenlere katılımın sağlanması”; “Müzeleri ziyaret eden gruplara, müzelerle ilgili bilgi verecek rehberlerin görevlendirilmesi”; Kültürel zenginliklerimize daha çok değer verilmesi ve müzelerin güvenliğinin arttırılması”; “Çocukların sağlıklı meyve-sebze tüketebilmeleri amacıyla, okul bahçelerine bu amaçla meyve ağaçları dikilmesi”; “Emektar annelere, emekli aylığı bağlanmasıgibi konuları tartıştılar, dönemin son tavsiye kararlarını aldılar.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Seyfi SERTOĞLU ve üç dönem üstüste Meclis Başkanı seçilen Umut BAYRAKTAR, Genel Kurul Toplantı’sının özel misafirleriydi.

Kent Konseyi Başkanı SERTOĞLU, Çocuk Meclisi’nin almış olduğu kararları, görüşlerini ifade ediş şekillerini, ele aldıkları konuları takdirle karşıladığını ifade etti ve 1995 yılında böyle bir meclisi kurmak yönünde öncülük eden Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK başta olmak üzere, mecliste emeği geçen herkese ve ailelere teşekkürlerini sundu.

 Çocuk Meclisinin de Kent Konseyi gibi tavsiye kararları aldığını belirterek, Meclis üyesi çocukları en kısa zamanda Kent Konseyi toplantılarına davet etmek istediklerini belirtti ve bu çatı altında çok değerli çalışmalar yürütülmekte olduğunu vurguladı, daha fazla bir ara olmamız, sizlerin görüşlerinden daha fazla yararlanmamız gerek dedi.

Daha sonra söz alan ve meclis üyelerinin “efsane başkan” dedikleri Umut BAYRAKTAR; 9 yaşında katıldığı 15. Dönem Çocuk Meclisi seçimlerinde,  Başkan Yardımcılığı ile başlayan meclis serüvenini anlattı, “çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemimi büyük bir keyifle tamamladım ve emekliye ayrıldım “ dedi, “Çocuk Meclisi’nde hayatımın en aktif, en eğitici, en eğlenceli, en güzel günlerini geçirdim. Küçük bir çocuğu, önemli ve söz sahibi bir birey haline getirmek, çok büyük bir adım” vurgusu yaptı. Bayraktar, “sosyal aktiviteler insan hayatında ne kadar fazla yer tutarsa, başarı da o kadar artar; ileride fark edeceksiniz ki, bu meclisin hepinize çok faydası olacak“ diyerek, başta Melih GÖKÇEK olmak üzere, tüm öğretmenlerimize ve her zaman yanımda olan sevgili anneme çok teşekkür ederim” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı; büyük alkış aldı. Çocuklar, Umut’la tanışmaktan duydukları mutluluğu belirttiler ve başkan olmanın inceliklerini, başkanlığı kazanmanın sırlarını, adaylıkta dikkat edilecek hususları sordular. Toplantının sonunda hep birlikte fotoğraflar çektirildi, çocuklar Umut’u bırakmadılar ve birlikte vakit geçirmeye devam ettiler.

20. Dönem Meclisi, dönem faaliyetlerinin ardından 14 Haziran’daki Veda Toplantısının ardından tatile girecek.

ÇOCUK MECLİSİ