Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
30.03.2015

MECLİS ÜYELERİ TRAFİK SEMİNERİNDE

Ankara Büyükşehir Belediyesi 20. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın ardından, trafik seminerine katıldılar.

Meclis Binasında gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısında 28 önerge okundu. Çocuklar, kararların büyük çoğunluğunu oybirliğiyle kabul etti. “Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk İnternet Radyosu kurulması”,  “Okul bahçelerinin yeşillendirilmesi, beton yerine çim olması” ; “Satrançın, okullarda yaygın biçimde oynanmasının sağlanması, satranç eğitimi verilmesi”; “Emeklilere ve yaşlılara yönelik hobi bahçeleri oluşturulması”; “İnternet ve sosyal medyada, çocuk istismarına karşı bilinçlendirici eğitimler verilmesi” gibi pek çok önemli konuyu görüşen meclis üyeleri, komisyonlarda alınan kararları oyladılar.

Toplantının ardından, Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Amirliği’nden, Trafik Polisi Hasan Tekin, ailelerinin de katılımıyla çocuklara, çeşitli kısa filmler ve renkli bir anlatımlarla temel trafik kuralları hakkında bilgiler verdi. Güvenli oyun alanları, Okul Servisleri, Emniyet Kemeri, Güvenli Geçiş yolları, Kaldırım ve Yaya Geçidi kurallarına ilişkin çok değerli bilgiler veren Tekin, aileleri de trafikte sıklıkla yapılan genel hatalar konusunda uyardı, bilgilerini tazeledi. Çocuklar, seminerde yeralan temsili çalışmalarda eğlenerek öğrenmenin tadını çıkarsalar da, trafikte şaka olamayacağını da anladıkalrı önemli bilgiler edindiler .

Eğitimin sonunda meclis üyeleri, birer trafik dedektifi olmak üzere, Trafik Andı’nı hep bir ağızdan okuyarak, Trafik Dedektifi Kartlarını aldılar. Çocuklar, trafik andında, “ön ve arka koltukta emniyet kemeri takacaklarına, araç durmadan araca binmeyeceklerine, araçtan inerken sağ kapıdan ineceklerine, Hareket halindeki araçtan kollarını dışarı çıkarmayacaklarına”  ; “Parklar dışında cadde ve sokaklarda oyun oynamayacaklarına” söz verdiler.

Eğitimin sonunda Başkan Ayşe Dila Karakaya, trafik polisi Hasan Tekin’e, günün anısına, Büyükşehir Belediyesi yayınlarından oluşan bir çanta hediye ederken, zevkli ve eğitici seminer için, tüm arkadaşları adına teşekkürlerini sundu

Çocuklar ilk denetimlerine 8 Nisan’da çıkacaklar ve guruplar halinde devam edecekleri çalışmada, her dönem olduğu gibi, bu dönemde de büyüklerin dikkatini trafik kurallarına uymanın önemine çekmeye çalışacaklar.

ÇOCUK MECLİSİ