Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
21.12.2015
MECLİS ÜYELERİ RESMEN GÖREVE BAŞLADI

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 21. Dönem Üyeleri, Mazbatalarını alarak resmen göreve başladılar

Çocuklar, Başkanlık Divanı seçimlerinin yapıldığı ilk genel kurulun ardından bu kez, mazbata ve yeni dönem açılış töreni için bir araya geldiler.

İkinci kez başkan seçilen Ayşe Dila KARAKAYA, Başkan Yardımcıları Taha AKKURT ve Merve ERDOĞAN ile Katip Üyeler Ceren HIZLI ve Ömer Batuhan BAZU, Başkanlık Divanı’nda yerlerini alırken, tüm üyeler açılış heyecanı yaşadılar.

Başkan KARAKAYA konuşmasında “Bugüne dek çocuklara hep büyük değer veren, çocukların söz hakkını önemseyen, bizleri sevgiyle kucaklayan Belediye Başkanımız Sayın Melih GÖKÇEK’e, tüm Ankara çocukları adına yeniden teşekkür ediyorum. Türkiye’de ve belki de dünyada, kendi meclis binası olan bir meclisiz ve burada bulunmaktan gurur duyuyoruz” dedi ve “Ankara’mıza kattığı her bir değer için Sayın Başkanımız Melih GÖKÇEK’e bir kez daha teşekkür ediyoruz” vurgusu yaptı.

Toplantıda, törene katılamayan ancak tebrik ve başarı dileklerini telgrafla ileten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar’ın mesajları da okundu.

Törende, Genel Sekreter Yardımcısı Yunus ALUÇ, Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Mustafa BAŞER; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Selim ÇELENK, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Adnan ŞEKER;, Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Ferda Polat, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Recep TEKCAN, Gençlik ve Çocuk Şube Müdürü Hasan Hüseyin Durkal da çocukları yalnız bırakmadılar.

Meclis çalışmalarını anlatan sunumun izlenmesinin ardından Genel Kurul’da, Başkanlık Divanı’na üç de önerge sunuldu. Önergeleri okuyan Şule Soyat, Sarp Çağdaş ve Yağmur Benli’ın, “Engelli ve otizimli kardeşlerimizin daha güvenli dolaşabilmeleri , günlük ihtiyaçlarını kendi kendilerine karşılayabilmeleri amacıyla T.C kimlik numaralarıyla birlikte bir takip künyesi oluşturulması”;Öncelikle köy okullarında olmak üzere , merkezden uzak yerlerdeki çocukların görüş ve isteklerini bizlere ulaştırabilecekleri, elektronik bir iletişim ağı oluşturulması” ; “Sokaklarda çalıştırılan, yoksul ve muhtaç çocuklar için okul açılması” konulu önergeleri, oyçokluğu ile kabul edilerek karar defterine işlendi. 

“Çocukların iyi bir eğitim almaya, sağlıklı bir yaşama, renk, ırk, cinsiyet ayrımı olmadan eşit olmaya, fikirlerimizi rahatlıkla ifade etmeye, hayatımıza saygı gösterilmesine, spor yapmaya, sanatla kültürle zenginleşmeye, oyun oynamaya ve 18 yaşına kadar çocuk kalmaya hakkımız var” diyen Başkan KARAKAYA’nın konuşması da, büyük alkış aldı.

Mazbata törenine geçildiğinde ise, çocukların heyecanı daha da büyüdü.

Çocuklar, mazbatalarını, Genel Sekreter Yardımcısı Yunus ALUÇ, Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Başer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Selim Çelenk, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Adnan ŞEKER; Gençlik ve Çocuk Şube Müdürü Hasan Hüseyin Durkal, Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Ferda Polat, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Recep TEKCAN’ın elinden aldılar.

Meclis üyeleri, 27 Aralık’ta, ilk komisyon toplantılarını yapacaklar ve aldıkları yeni kararları Genel Kurul’da oylamaya sunacaklar

Çocuk Meclisi, 21.Yılında, Ankara çocuklarının güçlü sesi olarak, öncü rolünü tüm hızı ve iddiasıyla sürdürüyor.

ÇOCUK MECLİSİ