Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
22.04.2015

“KÜÇÜK HANIMLAR, KÜÇÜK BEYLER “

Ankara Büyükşehir Belediyesi 20. Dönem Çocuk Meclisi Başkanı Ayşe Dila KARAKAYA, tüm meclis arkadaşları adına 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için bir mesaj gönderdi.

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış gününü bayram ilan eden ve bu bayramı çocuklara armağan ederek, bizlere duyduğu güveni en güzel şekliyle belirten ATATÜRK, çocuklar için “İşte benim kuşaklarım” derdi. Atatürk’e göre çocuk, sevgi demekti. Tüm sevdiklerine, yaşı ne olursa olsun “çocuk” diye hitap ederdi. Ve içinde hep yaşayan bir çocuk sevgisi vardı

Ata’mız, 17 Ekim 1922 yılında Bursa’da kendisini karşılayan çocuklara Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz"diyerek seslenmiştir.

Bu sözler, Atatürk’ün çocukları nasıl sevdiğinin, ne kadar güvendiğinin kanıtıdır. Ata’mızın “gülleri, yıldızları ve ikbal ışığı” olan bizler, bu ışığı hiç söndürmeyecek ve O’nun bıraktığı Cumhuriyete, ilke ve inkılaplarına sahip çıkacağız.

Atatürk’ün biz Türk çocuklarına ve tüm dünya çocuklarına armağanı olan bu eşsiz bayramın ve T.B.M.M’ nin açılışının 95. Yıldönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor olmaktan büyük bir sevinç, gurur ve mutluluk duyuyor, tüm Çocuk Meclisi üyesi arkadaşlarım adına en içten duygularla, sevgilerimizi sunarım”.

Çocuk Meclisi, Bayram Programını 26 Nisan Pazar Günü, Meclisin 7. Genel Kurul Toplantısının ardından büyük bir coşku ve heyecanla kutlamaya hazırlanıyor.

ayse_gorsel.jpg