Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

MECLİS ÜYELERİ TRAFİKTE “HIZINI AZALT ÖMRÜNÜ UZAT “ DEDİ

20. Dönem Meclis faaliyetleri kapsamında, çocuk polisler trafikte çalışmasının ikinci ekibi de trafikteydi.

Meclis üyeleri, Kızılay Güven Park’a “Hızını azalt ömrünü uzat”; “Hırsız canımızı, Hız Canımızı Alır”, “Hızınızla Değil, Dikkatinizle Farkedilin” ; “Binayı Ayakta Tutan Sağlam Temeli, İnsanı Hayatta Tutan Emniyet Kemeri” yazan pankartlarla trafik denetimine çıktı.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün işbirliğiyle düzenli olarak sekiz yıldır devam ettirilen çalışmada çocuklar, polis memurlarının uygulamalı olarak verdikleri bilgileri dikkatle dinlediler. Meclis’te almış oldukları trafik eğitim seminerindeki bilgilerini pekiştirerek, yaya ve araç trafiğini denetlediler. Çocuklar, bazı yayaların megafonla yaptıkları sesli uyarılara uymadıklarını, bilerek kuralları ihlal etmelerini ise yadırgadıklarını ifade ettiler.

Çocuklar, her zaman yaptıkları gibi yine farkındalık yaratmak ve en temel kuralları hatırlatmak amacıyla çabaladılar; trafiği biraz olsun renkli ve sevimli kılmayı başardılar. Vatandaşlar da çocuk polislere taleplerini ilettiler, çocukların çabalarını takdir ederek tebrik ettiler

Trafik denetimleri 7 ve 21 Mayıs tarihlerinde tekrarlanacak ve meclis üyelerinin tamamının denetleme çalışmalarına katılımı sağlanmış olacak.

ÇOCUK MECLİSİ