Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
02.06.2015

“GÜVENİNİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

20. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Daire Başkanı Abdurrahman KARABUDAK’ı makamında ziyaret eden meclis üyeleri, Başkan Ayşe Dila Karakaya’nın selamlama konuşmasının ardından merak ettikleri soruları yönelttiler ve zabıtanın görevlerini daha yakından tanımaya çalıştılar.

Meclis üyeleri, okul servislerinden, pazar yerlerine, seyyar tezgahlardan, okul kantinlerine, açıkta satış yapan yerlerden, toplu taşımacılığa kadar pek çok soruya yanıt aradılar. Şube Müdürlerinin ve zabıta memurlarının da hazır bulunduğu buluşmada çocuklar, son derece sıcak ve samimi bir ortamda ağırlanırken, gerek mesleğin yetki alanlarını gerekse karşılaştıkları zorlukları bizzat kendilerinden öğrenme imkanı elde ettiler.

12. Dönemden bu yana gerçekleştirdikleri “çocuk zabıtalar denetimde” uygulaması hakkında bilgilerini paylaşan Başkan Ayşe Dİla Karakaya, Zabıta Daire Başkanlığı’nın Milli Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirilecek protokolle kapsamında, çalışmaların bir ayağında Çocuk Meclisi’nin de olması dileklerini Daire Başkanı Karabudak ile paylaştı ve trafik dedektifleri gibi, okullarında ve çevrelerinde gördükleri eksikleri, yanlışları öncelikle ALO153 ‘e bildirerek işe başlayacaklarını ifade etti.

Çocuklar, toplantı salonunda Zabıta Dairesi’nin “yaşanabilir bir kent” için 24 saat kesintisiz devam eden zabıta çalışmalarını izlediler.

Çocuklar, ikramlarla ağırlandıkları toplantının devamında bir okulun okul servislerini denetlediler, servis araçlarında dikkat edilmesi gerekenleri uygulamalı olarak öğrendiler. Denetimde, temizlikteki eksikler ve emniyet kemerindeki bozukluğu tespit eden çocuklar bir de ceza kesti ve kendi servislerinde de bu konulara dikkat edeceklerini, kurallara uymayanları uyaracaklarını belirttiler.

C Plakalı Okul Servislerinde ilk ve orta okul öğrencilerinin rehberliyle olmaları gerektiğini, ayakta yolcu taşınmaması zorunluluğunu, araçlarda yangın tüpü bulundurulması gerektiğini, şoförlerin giysilerine ve araç içi temizliğine dikkat edilmesi gerektiğin, ehliyet,  ruhsat ve güzergah belgesi bulundurma şartını öğrendiler.

Meclis üyeleri, güvenli, huzurlu, düzenli bir kent için, yaşamın her alanında, insanın olduğu her yerde aralıksız hizmet veren Zabıta Dairesi’ne, kendilerine zaman ayırdıkları için teşekkür ettiler ve Meclis’e davet ettiler. Çocukları kırmayan Başkan Abdurrahman Karabudak, Başkan Ayşe Dila Karakaya’dan Meclis çalışmalarını dinlediler ve meclis tanıtım filmini izlediler.

Meclisin veda toplantısında da kendilerini aralarında görmekten mutluluk duyacaklarını ifade eden çocuklar, 14 HAZİRAN tarihi için Başkan Karabudak’tan söz aldılar.

ÇOCUK MECLİSİ

https://www.youtube.com/watch?v=JxArw24saA8&feature=youtu.be