Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg


BÜLTEN
03.03.2015

DOPOLU BIR GENEL KURUL TOPLANTISI

20. Dönem Çocuk Meclisi, 1 Mart Pazar günü, dopdolu bir meclis toplantısı gerçekleştirdiler

Toplantı öncesinde Gazi Eğitim Fakültesi- Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Araştırma Görevlisi Ekmel ÇETİN, Meclisin daveti üzerine hem Mart Ayında yapılacak olan 3D Yazıcıyla Oyuncak Tasarımı çalışması için hem de,  23 Mayıs 2015 tarihili Kodlama ve 3D Üç Boyutlu tasarım yarışması için Çocuk Meclisi takımı oluşturulması ile ilgili olarak bilgilendirmelerde bulundu. Çocuk Meclisi, dört yıldır Doç.Dr.Selçuk Özdemir ve ekibiyle yürütmekte olduğu Robotlar, Çocuk İçin Yazılım, Bilişim Garaj Atölyesi çalışmalarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Daha fazla bilgi edinmek isteyenler için web sayfasını  (http://e-gameshow.com/genc-girisimciler-garajda) da öneren uzmanlar, meclis üyelerinin heves ve ilgisini takdirle karşıladılar.

Genel Kurul Toplantısı’nda ise yine, önemli kararlar görüşe açıldı ve çocuklar kendi pencerelerinden, komisyon tekliflerini değerlendirerek oylama yaptılar. 5. Olağan Genel Kurul Toplantısında, “Çocukların okul çantalarının ağır olması sebebiyle, her okulda sınıflarda öğrencilere ait kilitli dolapların olması”; “Çevreye duyarlılık sağlanması amacıyla bir çocuk platformu kurulması”; “Her mahalleye Atık Yağ Toplama Bidonları konulması” gibi konuların yeraldığı 28 yeni karar alındı.

Toplantının sonunda, Türk Kızılayı Eğitim Birimi ‘nden davet edilen Elif TAŞKIN,  “İLK YARDIM” konulu bir seminer verdi. Bugüne dek bilinen yanlışlar hakkında çocukları ve velilerini bilgilendiren TAŞKIN; herkesin bilmesi gereken konuları çarpıcı bilgilerle anlattı. Elif TAŞKIN, velilerin ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği seminerde, emniyet kemeri’nin öneminden, kaza anında yapılması gerekenlere kadar, ilk yardımın temel uygulamalarını anlattı. Herkesin beklenmedik anlarda karşılaşabileceği kazalarda oluşabilecek, yanıklar, elektrik çarpmaları, gaz kaçakları, solunum yolu tıkanmaları, zehirlenmeler, bayılma ve yaralanmalar, sıcak çarpmaları, burun kanamaları, epilepsi nöbetleri gibi pek çok önemli konuya değinen TAŞKIN, doğru sanılan pek çok yanlışın da altını çizdi; önemli uyarılarda bulundu.

Çocuklar ve aileler, epilepsi nöbeti geçiren birine soğan koklatmak ya da  kitlenen çeneyi açmaya çalışmak, burun kanadığında buruna soğuk su çekmek, başı geriye atmak; yanıklara diş macunu sürmek; kaza anında vücuda batan herhangi bir cisim var ise ilk yardım amacıyla cismin çıkartmaya çalışmak, solunum yolu tıkanması durumunda öksürük devam ederken sırta vurmak, bayılan kişiye su içirmek gibi daha pek çok yanlış uygulamayı, dikkatle ve biraz da şaşırarak dinlediler. TAŞKIN, “İlk Yardım bilmiyorsanız el sürmeyin”  hatırlatmasını da yineledi. 

Acil durumlarda aranması gereken hatlar hakkında da bilgi verilen seminerde Elif TAŞKIN, Türk Kızılayı’nın İlk Yardım Sayfasını (http://www.ilkyardim.org.tr/ ) herkesin ziyaret etmesi gerektiğini de hatırlattı.

Çocuklar toplu halde hatıra fotoğrafı çektirdiler ve verdiği değerli bilgiler için Elif Taşkın’a ve her koşulda, her yerde yardıma muhtaç ve zor durumdaki tüm insanlara yardım etmeye çalışan Türk KIZILAYI’na  teşekkürlerini ilettiler.

ÇOCUK MECLİSİ