Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

ÇOCUK MECLİSİ’NİN MİNİK TRAFİKÇİLERİ DENETİM YAPTI
 

Ankara Büyükşehir Belediyesi 20. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, Kızılay Kavşağı’nda Trafik Polisleri ile birlikte denetim yaptı.

Trafik Haftası’nda yayaların bilinçlendirilmesini amaçlayan trafik denetimleri sırasında minik trafikçiler, kurallara uymayan yaya ve araç sürücülerine uyarılarda bulundu.

Başkent’te hem araç hem de yaya trafiğinin en yoğun olduğu Kızılay Kavşağı’ndaki denetimlerinde Çocuk Meclisi’nin polis kıyafetli üyeleri büyük ilgi gördü.

Çocuk Meclisi üyeleri iki ayrı ekip halinde denetim yaptı. Çocuk polisler, kırmızı ışıkta geçen veya kırmızı ışık yanarken caddeye inen yayaları uyarırken, karşıdan karşıya geçişlerde sağ tarafın kullanılması gerektiğini hatırlattılar.      Sürücüleri denetleyen grup ise ehliyet ve ruhsat kontrolü yaparak, emniyet kemeri takmayan sürücülere uyarıda bulundu. Kurallara uyanlara hediye ve çeşitli broşürler veren minik trafikçiler, uymayanlara ise ceza kestiler.

Yazılı ve görsel basının da ilgi gösterdiği denetimler sırasında renkli görüntüler ortaya çıktı. Kurallara uymayan vatandaşlar zor anlar yaşarken, trafik kurallarını titizlikle uygulayan örnek vatandaşlar ile çocuk polisler arasında güzel diyaloglar kuruldu. Çocuk polislerle hatıra fotoğrafı çektiren vatandaşlardan, trafik kurallarına uyulması konusunda anlamlı mesajlar geldi.     

Araç ve yaya trafik kontrollerine katılan Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Ayşe Dila Karakaya, teorik ve pratik eğitimlere katılım sağlamanın kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, sürücülerin emniyet kemeri takmadığına, yayaların ise karşıdan karşıya geçerken trafik kurallarına uymadıklarına tanık olduklarını belirtti.  

Minik trafik polisi Esma Uysal ile Damla Şentürk de vatandaşları yaya geçitlerinde sağ tarafı kullanmaları ile araç sürücülerinin emniyet kemeri takmaları konusunda uyarılarda bulunurken, araçlarında ilk yardım çantası bulundurmasının önemine dikkat çektiler.  

 Büyükşehir Basın Merkezi