Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

ÇOCUK MECLİSİNDE BAŞKANLIK HEYECANI  -   28.11.2014

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 20. Dönem Başkanlık Divanı Seçimleri 30 Kasım Pazar Günü yapılacak.

YEN_DNEMN_YEN_YELER.jpg22 Kasım’da gerçekleştirilen seçimlerde asil üyeliği kazandıkları kendilerine bildirilmiş olan 150 çocuğun, velileriyle katılacakları bilgilendirme ve tanıtım toplantısının ardından başkanlık için adaylığını açıklayan çocuklar, meclis üyelerinin oylarını kazanmak ve Bir Başkan, üç başkan yardımcısı ile iki katip üyeden oluşan altı kişilik başkanlık divanına seçilmek için heyecanlı bir yarış daha yaşayacaklar.

20. Dönem Çocuk Meclisi’nin, başkanlık divanı seçimi gündemiyle ilk kez biraraya geleceği genel kurul toplantısını, 19.Dönem Başkanı Mustafa Şahin GÜL yönetecek ve başkanlık görevini yeni dönem başkanına devredecek.

Çocuklar, Başkanlık Divanı seçimlerinin ardından, kendilerine dağıtılan formlara, görev almak istedikleri komisyon tercihlerini yapacaklar.

Çoğunluğun oylarıyla göreve gelecek olan başkanlık divanı üyeleri ve asil üyeler, Aralık Ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan Mazbata Töreninin ardından resmen göreve başlamış olacaklar.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK tarafından 1995 yılında kurulan, çocukların kararlara katılım hakkının en önemli temsilcisi olan, Türkiye’nin ilk ve öncü Çocuk Meclisi, bugüne dek sürdürmekte olduğu çalışmalarla diğer illere ve kurumlara da örnek olmaya devam ediyor.

ÇOCUK MECLİSİ