Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
15.04.2015

ÇOCUK MECLİSİ TRAFİKTE

Ankara Büyükşehir Belediyesi 20. Dönem Çocuk Meclisi Trafiği denetledi

12. Dönemde alınmış karar doğrultusunda sekiz yıldan bu yana “çocuk polislerle trafik denetimi” çalışmasını özenle ve başarıyla devam ettiren Çocuk Meclisi,  20. Dönem üyesi 13 çocukla, Kızılay trafiğindeydi.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün işbirliğiyle devam etmekte olan çalışmada çocuklar, ellerinde uyarı pankartları, megafonlar  ve dur-geç levhalarıyla Kızılay trafiğine renk ve umut kattı.

Çocuklar iki gurup halinde, araç ve yaya trafiğini denetledi; büyüklerine kuralları hatırlattı. Polis ekiplerinin denetiminde sürdürülen çalışma, vatandaşlar tarafından da ilgi ve takdirle izlenirken, bazı vatandaşlar uyulmasını istedikleri kuralları polis çocuklardan rica ettiler. Çalışmayı fark eden bazı basın mensupları da çalışma hakkında çocuklardan detaylı bilgi aldı. Yayalara trafik kurallarına ilişkin bazı soruların da sorulduğu çalışmada, doğru cevap verenlere kalem armağan edildi, yanlış cevaplara karşı doğruları hatırlatıldı.

Yaya geçitlerinde uyarılarda bulunan çocuklar, kaldırımdan aşağıya inerek bekleyenleri, kırmızı ışıkta geçmeye çalışanları, yaya geçidinde sağından geçmeyenleri megafonla uyardılar, kurallara uyanlara ise teşekkür ettiler.

Araç denetimlerinde özellikle emniyet kemeri takılması kuralını denetleyen çocuklar, iki aracın sürücüsüne, seyir halindeyken cep telefonuyla konuşmak, emniyet kemerini takmamak ve ruhsat bulundurmamaktan dolayı ceza kestiler.

Çocuklar, trafik kurallarına dikkat çekmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi olarak devam ettirdikleri çalışmanın kendileri ve büyükleri için yararlı olduğuna inandıklarını belirttiler ve “Trafik kuralları sizi ve sevdiklerinizi hayata bağlar” dediler.

Çocuklar büyüklerinden, hız yapmamalarını, kurallara uymalarını, emniyet kemerlerini takmalarını rica ettiler ve dünyada her yıl trafik kazalarında 1,3 milyon insanın hayatını kaybettiğini, 50 milyon insanın yaralandığını bir kez daha hatırlattılar.

Çocuklar, hem bilgilendirici hem de eğlenceli bu çalışma için polis memurlarına teşekkür ettiler, hep birlikte hatıra fotoğrafları çektirdiler.

ÇOCUK MECLİSİ