Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
26.01.2015

ÇOCUK MECLİSİ HER ZAMAN SORUMLULUĞUNUN BİLİNCİNDE

Ankara Büyükşehir Belediyesi 20. Dönem Çocuk Meclisi’nin komisyon çalışmaları, genel kurul toplantıları ve ziyaret programları, tüm hızıyla sürüyor.

Karnelerini alarak yarıyıl tatiline giren meclis üyeleri tatilde olsalar da, Meclis çalışmalarını ihmal etmeyeceklerini, Mecliste olmaktan büyük mutluluk duyduklarını vurgularken; bol bol dinlenecekleri, yeni kitaplar okuyacakları, çocuk filmleri izleyecekleri, büyüklerini ziyaret edecekleri ve ev ödevlerini  tamamlayacakları kısa tatil planlarından da söz ettiler.

Çocuklar, 25 Şubat Pazar tarihli komisyon toplantılarında, yeni önergelerini okudular; Genel Kurul’a sunacakları komisyon tekliflerini oyladılar. Çocuklar, 8 Şubat’ta yapılacak İstiklal Marşı Okuma Yarışması ön elemelerini de, ilk önce kendi komisyonlarındaki seçmelerle gerçekleştirdiler. Meclis üyeleri, çocuk haklarını daha iyi öğrenmelerine katkı sağlayan eğitici kısa filmleri izlemeye bu hafta da devam ettiler.   

Komisyon odalarını ve koridorlarını, işledikleri konulara ait çalışmalarla renklendiren çocuklar, toplantılarını tamamladıktan sonra, Meclis Kütüphanesinden tatilde okumak üzere ve ödevlerine de yardımcı olması için ilgilerini çeken çeşitli kitaplar aldılar; Bilgisayar ve Oyun alanında arkadaşları ile bir arada hoşça vakit geçirdiler. Çocuklar, kendine ait müstakil binası olan tek Çocuk Meclisi’ni kendilerine armağan eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK’e teşekkürlerini bir kez daha dile getirdiler.

20. Dönemin 4. Genel Kurul Toplantısı 1 Şubat Pazar Günü yapılacak ve yine önemli kararlar alınacak

ÇOCUK MECLİSİ