Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
02.04.2015

ÇOCUK MECLİSİ FİDANLARINI
2 NİSAN OTİZMİ FARKINDALIĞI İÇİN DİKTİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi 20. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdikleri fidan dikme çalışmasını bu kez, otizme dikkat çekmek için yaptılar.

Başkanlık Divanı ve komisyon üyesi 22 çocuk, Orman İşletme Müdürlüğü’nün, A.O.Ç. alanı içerisinde gösterdiği yeni dikim alanına 50 kadar toros sediri fidanı diktiler. Dört yaşındaki fidanları büyük bir hevesle ve dikkatle diken çocuklar, yaptıkları çalışmanın aynı zamanda 2 Nisan Otizmi Farkındalık Günü’ne dikkat çekmek için olduğunu belirttiler. Ankara Otizm Vakfı Başkan Yardımcısı Cengizhan Soneren’in de yeraldığı çalışmada, sebebi hala tam olarak çözülememiş olan ve araştırmaların tüm dünyada devam ettiği otizm için erken teşhisin önemi, sabır gerektiren yoğun özel eğitimlerin önemi vurgulandı. Başkan Yardımcısı Cengizhan Soneren, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin değerli katkılarıyla otizmli çocukların eğitimi için tahsis edilmiş olan arsada ve üç adet villada yerleşik Otizm Vakfı’nın rehabilitasyon, eğitim, sağlık hizmetleri hakkında bilgiler verdi; meclis üyelerini, devam eden programlarını yakından izlemeleri amacıyla merkezlerine davet etti. Çalışmada, Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Gençlik ve Çocuk Şube Müdürü Hasan Hüseyin Durkal da, meclis üyelerinin yanındaydı.

Otizmli çocukların birer birey olarak hayata hazırlanmaları, topluma kazandırılmaları kadar ailelerin de rehabilitasyona, psikolojik destek ve dayanışmaya ihtiyaç duydukları vurgulanırken, Büyükşehir Belediyesinin sağladığı katkılar gibi, diğer kuruluşların da aynı duyarlılıkla daha çok destek sağlamasının öneminin vurgulandığı çalışmada meclis üyeleri, fidanları otizmli kardeşleri için dikiyor olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.

Çocuklar, 20-30 yılda büyüyecek olan fidanların dikiminde kendilerine destek olan Orman İşletme Müdürlüğü ve Ağaçlandırma Şefliği personeline teşekkür ederken, herkesi fidan dikmeye ve ormanları korumaya davet ettiler.

ÇOCUK MECLİSİ