Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
26.09.2014
ÇOCUK MECLİSİ BİLİMİN KALBİNDEYDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi 19.Dönem Çocuk Meclisi üyeleri,  Ankara Üniversitesi’nin düzenlediği “Avrupa Bilim ve Eğlence Günü”  etkinliklerine katıldı.

26 Eylül’de Ankara Üniversitesi Tandoğan Kampüsünde gerçekleştirilen ve Bilim Şenlikleri’ne katılan meclis üyeleri, hem Bilim Panayırını görme fırsatı elde ettiler hem de Bilim Nedir; Bilim İnsanı Kimdir konulu Panel’e konuşmacı olarak katıldılar.

Bilime meraklı 7 den 70’ e herkesi bilimin eğlenceli yüzüyle tanıştırmayı ve bilim kültürü yaratmayı amaçlayan etkinlik, rengarenk bilim panayırı, atölye çalışmaları, deneyler, çeşitli oyun ve gösterilerle, çocukları ve aileleri, farklı bir dünyada buluşturdu.

Etkilik kapsamında 19. Dönem Çocuk Meclisi Başkanı Mustafa Şahin Gül, Komisyon üyeleri Buse Gökkaya, Sude Gökkaya; Feyza Nurbala Çelık; Türkan Simay Sandavaç; Ömür Oran; M. Kemal Ayaklı ve Betül Kovayçin, önce birbirinden eğlenceli standları ziyaret ettiler, güneş enerjisi ve hidrojenle çalışan arabaları, Güneş Teleskopunu, Çocuk Müzesi ve ODTÜ bilim standarını ziyaret ettiler; daha sonra da, davetli olarak konuşmalarını yapacakları Panel’in düzenlendiği Fen Fakültesi’ndeki Kırmızı Salona geçtiler.     
               Konuşmacılar Mustafa Şahin Gül, Türkan Simay Sandavaç ve Feyza Nurbala Çelik, Başkanlığını Prof.Dr. Sevgi Başkan’ın yürüttüğü Panelde yerlerini aldılar. 20. yılında, çocukların sesi olmayı sürdüren Çocuk Meclisi üyeleri, tüm çocukları Meclis heyecanını yaşamaya davet ederken, çocukların merak ve sorarak öğrenme duygularının teşvik edileceği bir eğitim isteklerini, bilimi sevdiren, bilime dikkati çeken, okulların bilimsel çalışmalara imkan veren fiziksel donanıma sahip olması gerektiğini vurgulayarak, bilim  ve  bilim insanıyla ilgili çarpıcı örneklerin de yeraldığı  konuşmalarıyla takdir topladılar. Konuşmaların ardından, soruları cevaplayan diğer konuşmacılarla birlikte meclis üyeleri de verdikleri yanıtlarla büyüklerin de dikkatini çekmeyi başardılar.

“Bir şey icat etmek isteseniz ne yapabilmeyi isterdiniz” sorusuna Mustafa Şahin Gül, kendisinin de tedavisini gördüğü lösemiyle mücadele eden bilim insanlarına teşekkür ederek, hızla artan obezitenin önlenmesi amacıyla fazla kilo problemi çekenlerden zayıflıktan şikayeti olanlara kilo aktarımı yapılmasının mümkün olabileceği bir teknik yaratmayı isteyeceğini espirili örneklerle dile getirirken, Türkan Simay Sandavaç ise, alzheimer hastalarını iyileştirebilecek etkili bir tedavi yöntemi bulabilmeyi istediğini ifade etti.

Toplantının sonunda katılım belgelerini ve günün anısına hazırlanan armağanlarını A.Ü. Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Neriman Aral ve Prof. Dr. Sevim Başkan’dan alan çocuklar, bilim şenliğinde emeği geçen herkese ve bilim insanlarına teşekkür ederek hatıra fotografı çektirdiler. Toplantıda, Gençlik ve Çocuk Şube Müdürü Hasan Hüseyin Durkal da, meclis üyelerinin heyecanını paylaşarak Paneli izledi.

Çocuk Meclisi üyeleri, bu yıl 20. yaşına basacak olan Meclis’e seçilme heyecanını tüm çocukların yaşaması için, 22 Kasım’da yapılacak seçimler için  başvurularını yapmaya davet etmeyi de ihmal etmediler

ÇOCUK MECLİSİ